Verkeer
Stuur appje
Zoek

Auto vat vlam bij ongeval in Gronau, bestuurder uit Enschede test positief op cocaïne en alcohol

20230607 Polizei pexels
Beeld: Pexels

Een 22-jarige automobilist en zijn 18-jarige passagier zijn woensdagavond met de schrik vrijgekomen bij een ongeval in Gronau. Op de Amtsvennweg (B70/L572), vlak voor de bebouwde kom van Gronau, raakten de Enschedeërs van de weg. Ze wisten zichzelf uit de auto, voordat deze vlam vatte. Het ongeval krijgt voor de bestuurder wel een staartje: een drugstest en alcoholtest wezen uit dat hij onder invloed was.

De Enschedeërs waren onderweg in de richting van Gronau. Ter hoogte van de kruising met zijstraat Deepenkamp ging het mis en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig kwam aan de rechterkant van de rijbaan, raakte een lantaarnpaal en een verkeersbord en kwam tegen een boom tot stilstand.

Drugs en alcohol

De bestuurder en zijn passagier, een 18-jarige vrouw, konden zelf uit het zwaar beschadigde voertuig komen. Niet lang daarna vloog de auto in brand. Politieagenten die ter plaatse waren gekomen, vermoedden dat de bestuurder onder invloed verkeerde.

Uit testen bleek dat vermoeden juist. Een drugstest wees het gebruik van cocaïne aan en uit blaastest volgde een waarde van 1,4 promille, bijna drie keer zo veel als maximaal toegestaan. De twee inzittenden waren niet gewond, maar zijn voor controle naar het MST in Enschede gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.