Enschede
Hengelo
Video

Jeffrey Scholten: ‘Iedereen verdient een kans op de banenmarkt’

Het gaat Jeffrey Scholten en Ramon Groesen voor de wind. De omzet van hun bedrijf Kidzstore ging begin dit jaar acht (!) keer over de kop. Toch hebben ze zich aangemeld voor de Ignite Award, een stimuleringsprijs voor sociale ondernemers uit Overijssel en Gelderland. Dat deden ruim veertig bedrijven. Acht ervan zijn nu genomineerd voor de Ignite Award en maken kans op een hoofdprijs van 100.000 euro. "Van het geld kunnen we nieuwe dromen realiseren." Jeffrey Scholten was dinsdag 22 september te gast in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag.

Kleinere afvalberg

Die droom is met duurzaam en in de regio geproduceerde wasbare luiers de afvalberg verkleinen en daarnaast mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. In het pand aan de Zirkoonstraat in Hengelo, waar ze eerder dit jaar naar toe verhuisden, willen de twee een werkplaats inrichten waar deze luiers in elkaar gezet worden. De onderdelen moeten allemaal in de omgeving worden gemaakt. "Nu nog worden de luiers gemaakt bij de DCW in Enschede, maar dat willen we op termijn door eigen personeel laten doen in ons pand in Hengelo."

icon_main_quote_red_glyph

‘Werken bij de DCW levert je ongewild een stempel op’

Jeffrey Scholten

'Merendeel werknemers wil een reguliere baan'

Scholten weet dat veel werknemers van een sociale werkplaats graag willen doorgroeien naar een baan bij een regulier bedrijf, zelfs als dat werk ongeveer hetzelfde is: "Werken bij een sociale werkplaats levert je ongewild een stempel op. Al doen ze bij ons hetzelfde werk, ze werken voor Kidzstore."

Luierwasservice

Het duo begon ooit aan de Molenstraat op 120 vierkante meter. Dat aantal is meer dan verdubbeld in het pand in de haven. Het begon ruim twee jaar geleden met een webshop in duurzame baby-artikelen. Nu ligt de nadruk op de verkoop van wasbare luiers van het eigen merk Happy Bear. Die worden nu nog geproduceerd in China, maar Scholten en Groesen willen die productie naar Hengelo halen. "Dat is een stuk duurzamer. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een luierwasservice. Daar is behoefte aan bij jonge ouders. Die werken vaak allebei en hebben geen tijd om luiers te wassen. Die kunnen dan bij ons een abonnement afsluiten. Wij leveren wekelijks schone luiers en halen de vieze weer op. Wij zorgen ervoor dat ze professioneel gereinigd worden.”

Over de Ignite Award

Uit ruim veertig inzendingen zijn acht veelbelovende social startups geselecteerd. De komende weken werken zij tijdens een intensief trainingstraject aan het versterken van hun onderneming. Op 12 november wordt bekendgemaakt wie van hen met 100.000 naar huis gaat. De nummer twee wint 50.000 euro. Kidzstore is de enige Twentse genomineerde. De rest komt uit Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Geldermalsen, Zutphen en Zwolle.

Stemmen

Er kan gestemd worden voor de publieksprijs via www.igniteaward.nl. De winnaar van de publieksprijs ontvangt €5000. Op 12 november pitchen de vier sterkste deelnemers hun onderneming tijdens de finale. De jury maakt tijdens het event de winnaars bekend. De nummer een ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.