Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose PVV-politicus pakt de biezen en emigreert naar Curaçao

20230912 Joey Tijhof PVV
PVV'er Joey Tijhof vertrekt naar Curaçao
Beeld: Inger Bosman

De Almelose politicus Joey Tijhof pakt zijn koffers in om naar het Caribische eiland Curaçao te verhuizen. Hij verlaat daarmee de gemeenteraad. En het vliegtuig vertrekt zondag al. Sinds 2018 zat hij in de Almelose raad namens de PVV.

In de zomervakantie kreeg Tijhof het aanbod om in Curaçao aan de slag te gaan als vastgoedbeheerder. “Onverwacht, maar een leuke verrassing. Ik heb besloten het avontuur aan te gaan.” Hij vertrekt samen met zijn vriendin en hond Luna die ook van het eiland komt.

Huizen opknappen

Tijhof ruilt zijn politieke loopbaan in voor een carrière in vastgoed opknappen op het eiland. “Voor een investeerder ga ik huizen onderhouden en verbouwen.” En waar hij het meeste naar uitkijkt? “De sfeer en de gezelligheid.” Daarnaast was Tijhof werkzaam bij Vitens als medewerker storingsdienst.

'Unieke ervaring'

Het voornaamste waar het raadslid zich mee bezig hield, was zijn fractievoorzitter Sebastiaan Stöteler ondersteunen. “Sebastiaan kon op mij bouwen en verwachten dat ik er was. Die band en dat vertrouwen onderling zorgt voor betere prestaties bij mijn collega. In de gemeenteraad zitten is een unieke ervaring.”

'Zien hem wel terug'

De PVV heeft twee zetels in de Almelose gemeenteraad. Stöteler moet zonder zijn maatje de raadsperiode tot aan 2026 afmaken. “Joey was altijd heel rustig. Hij was feitelijk, pragmatisch en bekeek alle stukken heel goed. We zien hem nog wel terug. In Almelo en in de gemeenteraad”, aldus Stöteler.

Opvolger al bekend

De vervanger van Tijhof is al bekend. Dat zal de Almelose Monique Moelard zijn. Het vertrekkende raadslid heeft er vertrouwen in dat zijn opvolger het goed zal doen. “Voor haar zal alles nieuw zijn. Ik geloof dat wanneer zij eenmaal goed geïnstalleerd is, dat ze het net zo goed zal kunnen doen als ik.”

Curaçao roept Tijhof

Het aftredende raadslid vertrekt voor onbepaalde tijd naar Curaçao waar hij al eerder heeft gewoond. Eén en ander zal hij wel gaan missen aan Almelo: “De mensen waar ik de afgelopen jaren een band mee heb opgebouwd ga ik missen. Een plek waar je woont kan heel mooi zijn, maar de mensen waar je vriendschap, loyaliteit en vertrouwen mee opbouwt maken het een thuis. Curaçao heeft echter een plekje in mijn hart die me terugroept.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.