Hengelo

Straatverlichting Weidedorp in Hengelo al weken op zwart

De straatverlichting in de Bandoengstraat, Padangstraat, Bataviastraat en Madoerastraat in Hengelo staat al bijna drie weken op zwart. Bewoners voelen zich er 's avonds niet meer veilig, zeker nu het eerder donker wordt. Wat precies de oorzaak is van het probleem is nog onduidelijk. Verschillende mensen in de wijk hebben de kapotte straatverlichting inmiddels gemeld bij de gemeente Hengelo, maar die verwijst naar netbeheerder Enexis die het onderhoud doet.

Bataviastraat hengelo straatverlichting op zwart
Lantaarnpalen in de Bataviastraat op zwart © Sjoerd Nijhuis

No-go-area

"De wijk wordt een no-go area," zegt Sjoerd Nijhuis, één van de bewoners. "Op dit moment is het al vanaf 20.00 uur ’s avonds donker. Voor vrouwen voelt het zeer onveilig om ’s avonds nog even de hond uit te laten. Voor fietsers is het lastig om de vele obstakels te ontwijken. Sommige bewoners hebben zelfs een bouwlamp aangezet om een beetje licht in de straat te brengen."

Klacht

Het probleem zou maandag twee weken geleden zijn ontstaan. Toen zou ook de verlichting aan de Weideweg en de Antillenstraat eruit hebben gelegen. Sjoerd Nijhuis kreeg maandag reactie van de gemeente Hengelo op zijn klacht over de straatverlichting met de mededeling dat geprobeerd wordt om het probleem op te lossen. Dat antwoord vond hij niet bevredigend. "Ik hoor liever dat het vandaag wordt opgelost. Duidelijk en aan een termijn gebonden. Proberen klinkt meer als: “Als u volgende week nog in het donker zit, meld het dan, dan doen we een nieuwe poging.”

'Hardnekkige storing'

Woordvoerder Martin Poorthuis van de gemeente Hengelo bevestigt dat de storing al weken speelt. “Het is een hardnekkige storing en de oorzaak is helaas nog niet gevonden. Soms werkt de verlichting weer een paar dagen en dan weer niet.” Enexis was ook dinsdagmiddag druk bezig naar het zoeken van de oorzaak en te zorgen dat de straatverlichting weer gaat werken. “Wij vinden het écht vervelend voor de bewoners en Enexis ook. We hopen dat het probleem gevonden wordt, maar soms is echt zoeken naar een speld in een hooiberg. In de openbare ruimte is het al lastig zoeken, laat staan onder de grond met allemaal kabels.”