Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na Nkufo en Boschker krijgt ook Wout Brama een eigen standbeeld bij de Grolsch Veste

20230612 WOUT BRAMA PORTRET FOTO JESSY SOEPENBERG
Wout Brama
Beeld: Jessy Soepenberg

Voormalig FC Twente-voetballer Wout Brama krijgt een eigen standbeeld bij de Grolsch Veste. Dat is vrijdagavond voorafgaand aan zijn afscheidswedstrijd bekendgemaakt. Namens de 32 supportersverenigingen beloofde Wouter Middelhof (supportersvereniging Glanerbrug) dat Brama wordt geëerd met een bronzen beeld naast die van de andere clubiconen, all-time topscorer Blaise N’kufo en doelman Sander Boschker.

Brama toonde zich vereerd, maar bescheiden met de toezegging. “Ik ben 37 jaar en krijg al een standbeeld. Dat is best raar”, was zijn eerste reactie. Het geld voor het standbeeld moet overigens nog wel worden opgehaald. Dat zal gebeuren via crowdfunding, onder meer meer de komende thuiswedstrijden van FC Twente.

Kampioenselftal

De animo voor de afscheidswedstrijd van Wout Brama is groot. Voor de wedstrijd in de Grolsch Veste werden meer dan 23.000 kaarten verkocht. In zijn allerlaatste wedstrijd in de kleuren van FC Twente neemt het kampioenselftal van 2010 (aangevuld met KNVB-bekerwinnaars uit 2011) het op tegen de Wout's All Stars, met voetballers van de diverse clubs waar Brama actief is geweest en zijn drie broers. Ook oud-trainers Steve McLaren, Erik ten Hag en Fred Rutten zijn aanwezig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.