Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-aanwinst Van Bergen werd door harde keuzes in Frankrijk volwassener als speler

Mitchell van Bergen tekende vorige week een contract voor vier seizoenen bij FC Twente. De aanvaller komt over van het Franse Stade Reims waar hij de afgelopen twee seizoenen voetbalde. Dat buitenlandse avontuur pakte voetballend niet uit zoals vooraf gehoopt, maar toch leverde het hem op andere vlakken ook het nodige op. Hij leerde er, soms harde, lessen.

"Het is simpelweg niet gelukt in Frankrijk", blikt Van Bergen terug op zijn buitenlandse avontuur. Al vindt hij het moeilijk te zeggen waar dat precies aan ligt. "Dat heeft met verschillende dingen te maken. Ik kan er niet echt een vinger op leggen."

Harde keuzes

Duidelijk is wel dat verwachtingen niet waar werden gemaakt. "Ik kwam met de bedoeling om als rechtsbuiten te spelen en dat is eigenlijk niet gebeurd. Ik heb maar twee wedstrijden op die plek gespeeld en dan kom je niet lekker in je kracht."

“Je kunt niet vragen naar de reden, want dan heb je een klein probleempje.”

Van Bergen trainde soms een hele week op rechtsbuiten en kreeg vervolgens vlak voor een wedstrijd te horen dat hij linksback kwam te staan. Of hij zag zichzelf na twee wedstrijden opeens bij het tweede elftal ingedeeld worden. Harde keuzes, vindt hij. En dat zonder toelichting. "In Nederland ben je gewend dat je uitleg krijgt, dat is in het buitenland toch wel wat anders. Dan kijk je op het lijstje en sta je er niet bij. Je kunt niet vragen naar de reden, want dan heb je een klein probleempje."

Toch leverden die situaties hem ook wat op. "Het heeft me wel harder gemaakt. Je wordt volwassener als speler."

Waardering

Bij FC Twente hoopt Van Bergen weer meer speelminuten te maken. "Ik ben nog jong en wil mezelf laten zien. In het buitenland zijn de financiën wat hoger, maar daar gaat het op deze leeftijd niet echt om. Het is belangrijker om te voetballen en gewaardeerd te worden. Dat is in mijn eerste week bij FC Twente aardig gelukt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.