Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twentenaren welkom op Airsoft jubileumbeurs op Vliegveld Twenthe

Airsoft beurs
Beeld: NABV

De Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging bestaat tien jaar. Dat jubileum wordt gevierd op 9 en 10 september met de grootste airsoftbeurs van Nederland op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Kees-Jan Schoots, directeur van de NABV, vertelt erover in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Hij komt ook met een aanbod voor de luisteraars.

Bij airsoft wordt gespeeld met attributen die veel weg hebben van echte vuurwapens. “Deze spelattributen schieten zes millimeterballetjes af. Het is een spelvorm die je op allerlei manieren kunt beoefenen, van schieten op een doel, tot in het bos rondlopen met je team en team tegen team spelen. Dat gaan we ook allemaal doen op Twenthe”, zegt Schoots.

Uitrusting

Niet alleen de attributen lijken op echt, veel leden zien er uit als geoefende militairen. “De gemiddelde airsporter is erg fanatiek in de sport én de uitrusting”, beaamt Schoots.
Op de jubileumbeurs staan ook stands van defensie, marechaussee en politie.

Aanmelden Twentenaren

De club telt 30.000 leden. Voor de jubileumdagen hebben zich 3.000 leden aangemeld.
Ook niet-leden zijn welkom om kennis te maken met deze sport. De inschrijving is sinds vorige week gesloten, maar voor luisteraars van Twente FM wordt een uitzondering gemaakt, vertelt Schoots. “Voor hen hebben we een mailadres waarop ze zich alsnog kunnen aanmelden: [email protected]

De beurs is open op zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.