Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twentespeelster Wieke Kaptein uit Hengelo tekent contract bij Chelsea

20230720 WIEKE KAPTEIN NEDERLANDS ELFTAL FOTO ORANGE PICTURES JORIS VERWIJST
Afgelopen zomer maakte Kaptein deel uit van het Nederlands Elftal en maakte ze haar WK-debuut in de poulewedstrijd tegen Vietnam.
Beeld: Orange Pictures / Joris Verwijst

Wieke Kaptein (18) maakt de overstap naar Chelsea. Dit seizoen wordt de Hengelose door de kampioen van Engeland verhuurd aan FC Twente Vrouwen, waardoor ze nog in Nederland actief blijft.

Achilles'12

"Iedereen wil het hoogst haalbare bereiken", vertelt de bij Achilles'12 opgeleide Wieke Kaptein. "Ik denk dat dit een hele mooie stap is voor mij. Chelsea is een warme club en ze hebben een goed plan voor mij klaarliggen. Speelminuten zijn het belangrijkst voor mij. Daarom is het goed dat ik eerst nog een jaar in de Eredivisie blijf voetballen."

icon_main_info_white_glyph

Prijzenkast

Wieke Kaptein (Hengelo, 29 augustus 2005) won twee keer de Supercup, de KNVB Beker en werd een keer landskampioen met FC Twente. Ook won ze vorig seizoen de prijs voor Talent van het Jaar bij de jaarlijkse Eredivisie Awards. Afgelopen zomer maakte Kaptein deel uit van het Nederlands Elftal en maakte ze haar WK-debuut in de poulewedstrijd tegen Vietnam.

FC Twente

De middenvelder uit Hengelo begon haar carrière bij K.S.V. Achilles '12. Op vijftienjarige leeftijd belandde ze in de jeugdopleiding van FC Twente, om in het seizoen 2021/2022 haar debuut te maken voor de hoofdmacht.

"Bij FC Twente ben ik van jongs af aan opgebloeid tot wie ik nu ben. Ook dankzij mijn teamgenoten. Daar ben ik hen en de club heel dankbaar voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.