Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Losser breidt Startersleningen uit om toegang tot woningmarkt te vergroten

Gemeentehuis lossers hoes
Beeld: Léon de Man

De gemeente Losser zet zich in om aspirant-woningbezitters een steuntje in de rug te geven door middel van uitgebreide Startersleningen. Deze beslissing is genomen om meer starters de gelegenheid te bieden om hun droom van een eigen huis te verwezenlijken.

Momenteel bevat het Startersleningenfonds een bedrag van iets meer dan 40.000 euro. Als een gedurfde stap om de kansen voor starters te vergroten, streeft het gemeentebestuur ernaar om nog eens 500.000 euro aan dit fonds toe te voegen. Het finale besluit hierover ligt bij de gemeenteraad.

De gemeente Losser heeft het beheer en de uitvoering van de Starterslening gedelegeerd aan de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Deze organisatie fungeert tevens als beheerder van het fonds. Het fonds opereert dat het uitgeleende geld na terugbetaling opnieuw beschikbaar wordt gesteld voor nieuwe leningen. Hierdoor wordt de duurzaamheid van het initiatief gewaarborgd en kunnen toekomstige generaties starters blijvend profiteren van deze steunmaatregel.


Met deze uitbreiding van het Startersleningenprogramma wil de gemeente Losser de toegang tot de woningmarkt stimuleren voor nieuwe kopers. Dit initiatief kan dienen als een oplossing voor het overbruggen van financiële obstakels die starters vaak tegenkomen bij het betreden van de vastgoedmarkt.

Gemeenteraad

De gemeenteraad zal binnenkort een beslissing nemen over deze investering in de toekomst van jonge woningzoekenden in Losser.

“De financiële impuls biedt degenen die voor het eerst een eigen woning willen verwerven net dat beetje extra financiële ademruimte bij de aankoop. Deze regeling is van toepassing op zowel nieuwe als bestaande woningen.”
Jimme20 Nordkamp201
Beeld: Twente FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.