Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloër aangehouden in zaak van overleden kermisexploitant uit Laag-Soeren

Stock politie
Beeld: 1Twente

In de kermiswereld is geschokt gereageerd op het overlijden van een 57-jarige kermisexploitant uit Laag-Soeren. De man overleed gisteravond in Deventer na een mishandeling. Familie van de man zit met grote vraagtekens over wat er gebeurd is, melden ze aan RTV Oost. Twee personen, waaronder een 52-jarige man uit Hengelo, zijn aangehouden.

Reanimatie mocht niet baten

De kermisexploitant raakte volgens de politie zondagavond onwel na een opstootje bij een wegafzetting op de Siemelinksweg in Deventer. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie heeft naderhand twee mannen aangehouden. Een 52-jarige man uit Hengelo en een 36-jarige man uit Rossum.

“Iedereen heeft het erover in onze groepsapp”

Blik gooien en touwtje trekken

Het slachtoffer is al tientallen jaren kermisexploitant. Zo heeft hij een wagen waar je kunt touwtje trekken en blik gooien. Ook chauffeerde hij geregeld voor anderen. In de kermiswereld is zijn overlijden het gesprek van de dag. "Iedereen heeft het erover in onze groepsapp", zegt een exploitant die zijn overleden collega goed kent.

Vraagtekens

De nabestaanden zijn samengekomen, maar zitten met veel vragen. Volgens een zegsman is de familie afgelopen nacht op de hoogte gebracht van het overlijden, maar hebben ze van de agenten niet gehoord wat er precies is gebeurd. Ze hopen gauw meer duidelijkheid van de politie te krijgen.

Onderzoek

De forensische opsporing van de politie heeft gisteravond en vannacht onderzoek gedaan. Meerdere getuigen en betrokkenen zijn overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De rol van de twee aangehouden mannen uit Hengelo en Rossum wordt nader onderzocht, meldt de politie.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.