Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fenerbahçe-FC Twente, een bijzonder duel voor Turkse Tukker Ufuk: 'Ben supporter van beide clubs'

Het is een bijzondere dag voor Ufuk Ermis. De geboren Turk groeide op in Enschede, is fan van FC Twente én Fenerbahçe en woont inmiddels in de omgeving van Istanbul. Vanavond treffen beide ploegen elkaar daar in de play-offs van de Conference League.

Ermis - voormalig voorzitter van de Vriendenkring van FC Twente - gidste RTV Oost-verslaggevers Tijmen van Wissing en Nico Wantia door de Turkse metropool. "De omvang is enorm groot. Het is een fantastische stad om in te slenteren", vertelt Ermis.

Clubs met karakter

"De club is een soort van religie", vertelt Ermis over Fenerbahçe. "De mensen zijn erg begaan met de club. Ze hebben bijna dertig miljoen fans. Maar het familiaire van FC Twente vind ik ook heel prettig. Het zijn twee uitersten, maar wel twee clubs met karakter en dat spreekt mij enorm aan."

20230817 FC Twente Grolsch Veste stadion wedstrijd Wilco Louwes
Lees ook
UEFA straft Fenerbahçe: geen Turkse fans mee naar duel met FC Twente

Donderdagavond is hij aanwezig in het Sükrü Saracoglustadion. Volgende week hoopt hij ook van de partij te zijn in Enschede. "Ik ga zeker naar Nederland. Ik heb nog geen kaarten, maar ik zou heel graag naar de wedstrijd willen. Ik probeer er alles aan te doen om weer met vrienden in Enschede naar FC Twente te gaan", sluit Ermis af.

20230824 Screenshot RTV Oost Ufuk Ermis Fenerbahce FC Twente Istanboel
Ufuk Ermis (links) groeide op in Enschede en was voorzitter van de FC Twente Vriendenkring, maar woont nu in de stad van zijn andere liefde: Fenerbahçe.
Beeld: Screenshot RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.