Verkeer
Stuur appje
Zoek

Straatvoetbalgrootheid Touzani naar Enschede: 'Touzani, mag ik je handtekening'

Op woensdagochtend verzamelde zich op de Hattelerplaza in Enschede een menigte van tientallen tot honderden enthousiaste kinderen, allemaal in afwachting van hun grote idool: Touzani. Zodra hij arriveerde, volgde een golf van vragen, maar ze hadden allemaal één gemeenschappelijk verzoek: "Touzani, mag ik een handtekening?". Touzani was speciaal uit Rotterdam naar Enschede gekomen om de jongeren kennis te laten maken met zijn FC Straat.

Op woensdag is de Rotterdamse straatvoetballer speciaal naar Enschede gekomen om het eerste deel van FC Straat in de stad te introduceren. Er wordt een bord geplaatst bij het Cruyffcourt, waar kinderen gebruik van kunnen maken. Zodra er een Alifa jongerenwerker aanwezig is, kunnen zij zich als team aanmelden en deelnemen aan straatvoetbaltoernooitjes.

Drukke middag

"Deze middag is georganiseerd door onze jongerenwerker, Randy Koetsier. Dankzij een directe connectie kon dit snel opgezet worden," vertelt Sagar Bhagoe, een jongerenwerker bij Alifa. Naast gesprekken met de 'grote helden van de kleine velden', zoals Touzani zijn FC Straat-volgers noemt, was er ook ruimte voor voetbal. Zes teams streden tegen elkaar in de wijk Stadsveld. De uiteindelijke winnaar was minder belangrijk dan het plezier dat centraal stond.

Touzani in Enschede Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Meer dan namen

Het belang van FC Straat buiten alleen Touzani wordt benadrukt door de straatvoetballer zelf. "Het draait niet om Touzani. Ik heb slechts een platform waarmee ik jongeren kan inspireren, en dat doe ik graag," aldus Soufiane Touzani. Naast het feit dat jongeren hier kunnen voetballen, zet FC Straat ook in op de eigen FC Straat Playoffs, die naar verwachting medio 2024 in Enschede plaatsvinden.

"Tijdens de FC Straat Playoffs kun je met je team meedoen, en als je door de playoffs komt, ga je door naar de landelijke wedstrijd," verkondigde Touzani in zijn toespraak tot de jongeren. "Op deze manier stijg je steeds hoger in het voetbalspel, tot je op het hoogste niveau speelt. Dan verschijn je ook op ons YouTube-kanaal, vergelijkbaar met de Champions League."

FC Straat

FC Straat is een online voetbalclub voor mensen die beter willen worden in (straat)voetbal. Ook kunnen leden van dit online platform vragen stellen en antwoorden krijgen van trainers, professionele voetballers en coaches. FC Straat heeft als doel om iedereen meer te laten (straat)voetballen.

Touzani

De Rotterdamse straatvoetballer Touzani is beroemd geworden via zijn Youtube-kanaal (1,1 miljoen volgers). Hij voetbalde met de grootste sterren en zet ze met zijn trucjes allemaal te kijk. Hij staat bekend als pionier van het freestyle voetbal in Nederland. Door zijn groeiende populariteit was de Rotterdammer ook vaak op televisie te zien. Daar presenteerde hij de voetbalquiz ‘Koning Voetbal’. In 2017 kreeg hij een eigen televisieprogramma ‘Tiki Taka Touzani’ op RTL7.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.