Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose parkeergarage kan weer gebruikt worden, schade is 'esthetisch van aard'

230822 beton thiemsbrug schade 2 FOTO
Het brok beton viel zaterdag tussen de fietsen, maar richtte daar geen schade aan.
Beeld: 1TWENTE/Emile Urban

De schade die zaterdag is ontstaan aan parkeergarage Thiemsbrug wordt hersteld. In de tussentijd kan de garage weer gewoon gebruikt worden, aangezien het niet om een stuk beton gaat dat van belang is voor de constructie van het gebouw. Volgens een gemeentewoordvoerder is het 'een esthetisch verhaal'.

Tijdelijk dicht

Een bedrijf gespecialiseerd in betonrenovatie heeft samen met een constructeur naar de schade gekeken en beoordeeld dat gebruik van de garage niet in het geding is en dat het veilig is om het gebouw te betreden.

Nadat het stuk beton zaterdag naar beneden is gekomen, is besloten de garage tijdelijk af te sluiten. Zondag is besloten dat de begane grond weer open kon. De overige verdiepingen gingen maandag weer open. Er is op straat geen schade geconstateerd.

Lange Wemen

De Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) is eigenaar van het pand. Dit is een instantie die oude gebouwen en fabrieksterreinen opkoopt om ze vervolgens nieuw leven in te blazen door sloop of renovatie. De parkeergarage zal op termijn ook gesloopt worden om plaats te maken voor het prestigieuze nieuwbouwproject Lange Wemen.

230822 beton thiemsbrug schade 3 FOTO 1 TWENTE
Beeld: 1Twente/Emile Urban
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.