Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Viertal Denekampse Dinkelruiters presteert ‘boven verwachting’ op NK in Ermelo

De Dinkelruiters die de vijfde prijs behaalde op het NK dressuur in Ermelo
Van links naar rechts: Lieke Kuipers-Stamsnijder, Sanne Veldhuis (commandant), Anne Gerwers, Briana Oostindjer, Wenke Snijders en reserve Pam Hermelink
Beeld: Wenke Snijders

Ze moesten in twee weken tijd een reserve ‘klaarstomen’ die nog nooit in een viertal dressuur had gereden, maar de inzet van Pam Hermelink bleek uiteindelijk niet nodig. Het viertal Lieke Kuipers-Stamsnijder, Anne Gerwers, Briana Oostindjer en Wenke Snijders viel zaterdag onder leiding van commandant Sanne Veldhuis in de prijzen; ze werden ‘boven verwachting’ van henzelf vijfde op het NK in Ermelo.

Prijzengeld

“We zijn zelfs om half zes ’s ochtends weggereden om goed voorbereid aan de start te kunnen staan”, zegt Wenke Snijders twee dagen na hun meer dan geslaagde optreden. “We hebben allemaal een lintje gekregen en prijzengeld voor de hele groep, dat was echt ver boven onze verwachting.”

Vijfde

Volgens Snijders werd de proef ‘netjes gereden, zonder grote fouten.’ “We keken steeds naar het scorebord en bleven maar steeds rond de derde, vierde plek hangen en werden dus uiteindelijk vijfde. Daar waren we natuurlijk heel blij mee. Een van onze ruiters, Briana, had ook nog nooit in een viertal een wedstrijd gereden, ook haar hebben we in twee weken klaar moeten stomen voor deze hippiade.”

“We waren helemaal gaar toen we thuiskwamen”

Op de vraag of ze dit resultaat nog gevierd hebben antwoordt Snijders lachend: “We waren helemaal gaar toen we thuiskwamen”. Het vijftal wil met haar commandant en de trainers Joke Kamphuis en Marjolijn Groener op een ander moment aandacht besteden aan dit heugelijke moment. Een tweede viertal dat ook meedeed namens de Dinkelruiters uit Denekamp, genaamd Error, werd uiteindelijk 17e van de 21 deelnemende ploegen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.