Verkeer
Stuur appje
Zoek

Roy van Aalst hoog op kandidatenlijst Tweede Kamer voor BVNL

Roy van Aalst 1 Twente
Beeld: 1Twente

De politieke partij Belang van Nederland (BVNL) van lijsttrekker Wybren Haga gaat Overijsselaar Roy van Aalst op een prominente plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer zetten. Van Aalst, die eerder voor de PVV in de Tweede Kamer zat, is voorlopig geplaatst op plek 6, vlak achter Henk Krol (voormalig 50Plus) en Sieta van Keimpema van de boerenactie groep Farmers Defence Force. Zij zijn respectievelijk op 2 en 3 van de lijst geplaatst.

De definitieve plaatsing op de kandidatenlijst wordt op de algemene ledenvergadering van BVNL bepaald op zaterdag 2 september.

Visie

“We willen mensen aan ons binden, die met hun poten in de modder staan. En dat kunnen we van Roy in ieder geval zegen. Hij weet als ondernemer als geen ander hoe het MKB in Nederland in rap tempo de nek wordt omgedraaid, waardoor tienduizenden banen op de tocht komen te staan,” aldus Van Haga over de steun van Van Aalst.

“Het is tijd voor een andere wind, waarbij een asielstop doorvoeren, hardwerkende Nederlanders belonen, het midden- en kleinbedrijf steunen, onze zwaarbevochten pensioenen overeind houden, de woningnood oplossen en onze ouderenzorg weer op peil brengen de peilers vormen van ons verkiezingsprogamma”, zegt Van Haga.

Opkomen voor ondernemers

Hengeloër Van Aalst maakt zich zorgen over de koers van Nederland. "Met Belang van Nederland is er een partij die opkomt voor hardwerkende ondernemers en ook voor boeren”, aldus de Overijsselse politicus Van Aalst.

Volgens hem is BVNL de enige echte liberale partij in Nederland. "Wij zijn een partij die wel oog heeft voor de ondernemers en niet de VVD. Wij hebben een wat rechtser geluid en luisteren wel degelijk naar de ondernemer. Of dat nou een agrarische ondernemer is of een ondernemer in de vrijetijdssector. Zij zorgen voor werkgelegenheid."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.