Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zeilers nationale ploeg Polen door oog van de naald op A1 bij Azelo

PHOTO 2023818  Polen met zeilboot
Een Poolse zeilploeg haalde niet alleen bakzeil op het water. Op de A1 raakte de ploeg ook nog eens aan lagerwal
Beeld: Bert Kamp

Door nog onbekende oorzaak is vrijdag op de A1 ter hoogte van Azelo een bus met boottrailer van de nationale Poolse zeilploeg omgeslagen. De vier leden van de selectie kwamen op wonderbaarlijke wijze met de schrik vrij.

Teleurstellende wedstrijd

De vier maakten deel uit van een bredere Poolse selectie die deze week deelneemt aan de WK in Scheveningen. De pechvogels uit het Poolse Gdynja waren na eerder ook al een teleurstellende wedstrijd op de weg terug naar huis.

Gelukje

Na de sportieve tegenvaller was catastrofe voor de zeilers volgens eigen zeggen na het ongeluk op de snelweg compleet. De boot is overigens wel te herstellen en dat bleek een gelukje bij een ongeluk.

Grote organisatie

In Den Haag was het voorval later op de dag nog niet doorgedrongen, zo leert navraag bij de Jachtclub Scheveningen, dat de nodige faciliteiten verleent aan de organisatie. Fabian Buijs van de Haven- en Toewijzingscommissie van de watersportvereniging laat weten dat op de club niets is vernomen over de onfortuinlijke Polen: ”Het is een hele grote organisatie en als het niet om ernstig letsel gaat, zullen we er ook weinig van horen.”

Marseille

De bus met trailer en boot werd vanmorgen vakkundig geborgen, waardoor de zeilers zich over twee weken met een vitale boot in Marseille kunnen melden voor de volgende internationale wedstrijd. Hoe de zeilers hun weg naar Polen hebben vervolgd, is niet bekend. De A1 is later in de ochtend weer vrijgegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.