Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente blijft waakzaam voor Riga: 'We rekenen ons nog niet rijk'

Trainer Joseph Oosting van FC Twente is ondanks de 2-0 thuisoverwinning tegen Riga nog niet met zijn hoofd bij de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle of bij eventuele play-offs in de Conference League. De oefenmeester laat aan RTV Oost weten zich nog niet rijk te rekenen voor de return in Letland donderdagavond. "We moeten er alles aan doen om ons niveau te halen. Dan is het mogelijk."

Toch zit FC Twente door die 2-0 zege wel in een zetel richting de volgende ronde. Waar schuilt dan nog het gevaar? “Dat ligt bij onszelf”, vervolgt de trainer. “Als ik terugkijk naar de wedstrijd tegen Almere City FC bijvoorbeeld. Deze wedstrijd hebben we gedomineerd. Tot de 2-1. En toen kregen zij met een man minder nog kansen met opportunisme. Dus we moeten alert zijn, want ook Riga gaat opportunistisch zijn.”

Wikken en wegen

FC Twente heeft geen afwezigen. Toch is het continu wikken en wegen wie Oosting rust gunt aan de beginfase van het seizoen, waarin meerdere spelers kampen met klachten. Bovendien is Gijs Smal nog geblesseerd. “Het blijft puzzelen. Zoals gisteren heeft Vlap aangepast getraind. Steijn en Pröpper hebben daarentegen wel weer kunnen trainen.”

'Andere wedstrijden'

Ook verdediger Alfons Sampsted weet dat het ondanks de voorsprong toch nog moeilijk kan worden donderdag. "Dat kan altijd. Wedstrijden in Europa zijn anders dan wedstrijden die je speelt in Nederland. Daar ken je de omgeving, de teams en hun niveau. In Europa is dat onbekend."

"Je analyseert een tegenstander aan de hand van wedstrijden die ze in hun eigen land of tegen andere Europese tegenstanders gespeeld hebben. Daardoor is het lastig te weten waar hun krachten en zwaktes liggen. Maar we hebben één wedstrijd om op te bouwen en we gaan er met een 2-0 voorsprong in, dus bevinden we ons in een mooie positie om goed te presteren. En ik denk dat we dat kunnen."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.