Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ruim 50 teams gooien de kloot tijdens Kloatscheeters Marathon in Tilligte

Kloatscheeters Marathon, start en finish
Kloatscheeters Marathon, start en finish
Beeld: KV Ons Streven

Zelf doen de leden van Klootschietvereniging Ons Streven in Tilligte niet mee aan het internationale klootschietevenement, dat ze zelf organiseren. Er geldt een ‘clubverbod’. “We hebben al onze leden hard nodig om de marathon in goede banen te leiden”, zegt Luuk ten Dam, coördinator van het evenement.

Een kleine 200 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de Kloatscheeters Marathon. “Er komt een bus vol deelnemers uit Duitsland, er komen teams uit deze regio en uit Drente en Gelderland.” Er zijn teams van drie, vier of vijf personen; de deelnemers stellen zelf hun team samen.

De teams worden verdeeld in meerdere klassen, onder andere de mixklasse, de vrije klasse, de veteranen en een bedrijvenklasse.

Routes

De deelnemers starten bij het clubhuis van Ons Streven aan de Frensdorferweg 17 in Tilligte. De topschieters lopen de ronde van 9,6 kilometer, de meer recreatieve klootschieters lopen de ronde van ruim 6 kilometer. Het parcours loopt gedeeltelijk via de Hunenborgseweg, Hooimatenweg, Damweg en Ottershagenweg. De routes zijn uitgezet door leden van Ons Streven.

Klootschieten Parcours
Het parcours
Beeld: KV Ons Streven
“We hopen natuurlijk dat er na afloop iets overblijft voor de clubkas”

Biertje in de tent

De vrijwilligers van Ons Streven gaan donderdag en vrijdag bezig met het opbouwen. Bij het clubgebouw verrijst een grote tent, waar de teams voor en na de strijd elkaar ontmoeten.

“Zaterdag vanaf zes uur is morgens is de helft van de vrijwilligers al bezig met voorbereidingen, zoals het afzetten van het parcours. We gaan ervan uit dat de meeste schutters tot in de middag bezig zijn”, zegt Ten Dam. “Als de meeste mensen weg zijn, beginnen we eind van de middag met opruimen, een paar uurtjes en daarna drinken we een biertje in de tent.”

Zondagsmorgens is de helft van de vrijwilligers nog een morgen bezig en rond een uur of een is alles opgeruimd en weg.

Jeugdteams

“We hopen natuurlijk dat er na afloop iets overblijft voor de clubkas.” Het evenement is toentertijd opgezet om inkomsten te genereren zodat de jeugd geen contributie hoeft te betalen. “Dat is nog steeds zo. Jongeren tot 18 jaar betalen geen contributie.” Bij Ons Streven draaien twee jeugdteams mee.

Sportieve dag

“Voor de vereniging is dit een hele mooie dag. Je zet als clubmensen samen een leuk evenement neer. Wat ik ervan verwacht? Een sportieve dag, met een lekkere temperatuur. Als er aan het eind van de dag geen ongelukken of onregelmatigheden zijn geweest, is onze dag goed.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.