Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente huurt Belgische verdediger Van Hoorenbeeck van KV Mechelen

20230815_Alec van Hoorenbeeck naar FC Twente - FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

FC Twente heeft zich voor dit seizoen versterkt met de Belgische verdediger Alec van Hoorenbeeck. Hij wordt gehuurd van KV Mechelen. In de overeenkomst is ook een optie tot koop bedongen.

Technisch directeur Arnold Bruggink is blij met de nieuwe aanwinst. "We zijn al een tijdje op zoek naar een linker centrale verdediger, met de komst van Alec hebben we dit nu ingevuld. Daarnaast heeft hij regelmatig als linksback gespeeld. Het is mooi dat hij daar ook uit de voeten kan."

Extra optie

Hij vervolgt: "Alec is comfortabel aan de bal, is snel en heeft lengte, precies wat we zochten. Het is een intelligente jongen, met een goed karakter, die zich snel gaat aanpassen. Zijn komst geeft de staf een extra optie in de verdediging.”

20230815_Alec van Hoorenbeeck naar FC Twente 2 - FC Twente Media
Van Hoorenbeeck tekende dinsdagmiddag zijn contract
Beeld: FC Twente Media

Van Hoorenbeeck tekende dinsdagmiddag zijn contract en ziet FC Twente als een mooie uitdaging en een stap vooruit. Afgelopen donderdag bezocht hij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Riga: “Ik was uiteraard bekend met de club, maar ik ben verrast door de grootte. Ik heb gezien dat de club hier enorm leeft. Ik besef dat de concurrentie groot is, maar ik hoop veel te spelen en ga graag de strijd aan. Ik heb er heel veel zin in.”

Over Van Hoorenbeeck

Alec van Hoorenbeeck ging in het seizoen 2019/2020 vanuit de jeugd van KV Mechelen naar de eerste selectie van de Belgische club. Het seizoen 2020/2021 werd hij verhuurd aan Helmond Sport. Hij miste dat seizoen geen enkele minuut in de competitie. Na dat seizoen keerde hij terug bij Mechelen, waarvoor hij 55 wedstrijden speelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.