Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo’s Wielercafé met Hennie Kuiper en Henk Lubberding kent op voorhand grote belangstelling

PHOTO 2023 08 14 14 13 59
Hennie Kuiper (links) in gesprek met Eddy van der Ley tijdens een van de theatershows.
Beeld: VdL Media

Het is de eerste keer dat wielerliefhebber Erwin Lette van ‘Huis van Katoen en Nu’ hier een wielercafé organiseert. Gezien de vele reacties die hij krijgt, kan het wel eens een drukke avond worden.

En dat heeft ongetwijfeld te maken met iconische gasten als Hennie Kuiper en Henk Lubberding die op de affiche prijken. “Als organisator kun je alleen maar van zo’n bezetting dromen”, stelt Lette vast. ”Kom wel op tijd, zou ik zeggen. Want vol is vol.”

Olympische titel

Ook Rob Kleinsman schuift op woensdag 23 augustus aan in de Almelose binnenstad waar presentator Eddy van der Ley samen met deze drie heren in hun heroïsche wielerverleden duikt. Van der Ley kan de signalen over de grote belangstelling wel plaatsen. Hij haalt immers vaker herinneringen voor publiek op met Kuiper en Lubberding. ”En dat zijn altijd fantastische verhalen. Zelfs als je ze al een keer hebt gehoord. Het verveelt nooit. Kuiper is een van de grootste renners van Nederland geweest en dat realiseert lang niet iedereen zich nog.” Als amateur won Kuiper de Olympische titel op de weg en later als prof zegevierde hij in Milaan-San Remo, Parijs - Roubaix en in de grote Belgische klassiekers. “Behalve Luik-Bastenaken-Luik dan. Daarin werd hij in 1980 tweede.”

Supertalent

Ook Henk Lubberding wordt als autoriteit in het metier gezien. Meesterknecht Lubberding was een ras-exponent van de roemruchte TI-Raleigh formatie in het tijdperk Knetemann – Raas. Van der Ley: ”Lubberding heeft altijd een verhaal. Succes verzekerd. En onze eigen Rob Kleinsman uiteraard. Een supertalent bij de junioren, die het tot profs bij TVM bracht. Ook met Kleinsman is het een genot om over de wielrennerij uit zijn periode te praten ”

Expositie

Kortom, het Almelo’s Wielercafé belooft een boeiende bijeenkomst te worden waarin de hoofdrolspelers hun toehoorders mee terugvoeren naar de roemruchte jaren 70 en 80, waarin zoveel Nederlandse successen behaald werden. “Bovendien is de setting er een geheel in stijl”, doelt Van der Ley op de exposite over diezelfde zeventiger en tachtiger jaren in het Huis van Katoen en Nu. ”Het maakt zo’n avond op een bijzondere wijze compleet.”

Het wielercafé is aan het Marktplein 35 in Almelo en duurt van 19.30 tot 22 uur. De entree bedraagt 7,50 euro aan de deur. De locatie is de gehele dag geopend. Parkeren is mogelijk in parkeergarage Het Baken achter het Huis van Katoen en Nu.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.