Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Provincie Overijssel houdt bijeenkomsten over toekomst platteland Noordoost Twente

Tractor Twents weiland
Beeld: Léon de Man

De Provincie Overijssel nodigt agrariërs uit voor een bijeenkomst over de toekomst van het platteland van Noordoost Twente. Er wordt met name informatie gegeven over hoe de Provincie de toekomst wil vormgeven.

Het gebiedsteam Noordoost Twente is aan de slag gegaan met het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) Overijssel.

Voor de uitwerking van dit PPLG is de Provincie in zes gebieden verdeeld, waaronder Noordoost Twente. Ieder gebied heeft haar eigen gebiedsteam. Hierin werkt de Provincie samen met haar partners als gemeenten, waterschappen, de agrarische sector, terrein-beherende organisaties, natuurbeheerders- en andere belangenorganisaties.

Sterk platteland

De drie uitgangspunten van het PPLG zijn: het versterken van de natuur, een sterk economisch platteland en een toekomstbestendige agrarische sector.

Concept naar Rijk

Nu het concept PPLG bij het Rijk is ingediend, is het belangrijk dat agrariërs van Noordoost Twente geïnformeerd worden. Feit is dat er nog veel onzeker is. Ook de val van het kabinet draagt niet bij aan duidelijkheid.

Aanmelden noodzakelijk

Hoewel deze avond vooral is bedoeld om te informeren, is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

In de gemeente Tubbergen vindt de bijeenkomst op donderdag 14 september plaats bij ’t Oale Roadhoes om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Na afloop is er vanaf 21.30 uur een gelegenheid voor een drankje.

Er zijn eveneens bijeenkomsten op woensdag 13 september in de Lutte bij de Vereeniging of op 5 september in Weerselo bij het Ensink. De tijden blijven hetzelfde.

Aanmelden voor deze avonden is noodzakelijk en kan via de website van de gemeente Tubbergen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.