Verkeer
Stuur appje
Zoek

Turkse grootmacht mogelijke tegenstander van FC Twente op weg naar groepsfase Conference League

20230727 Sfeeractie Vak P FC Twente Hammarby Thijmen Stavenuiter
Sfeeractie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen het Zweedse Hammarby in de tweede kwalificatieronde van de Conference League
Beeld: Thijmen Stavenuiter

Als FC Twente zich plaatst voor de play-offs van de Conference League speelt het tegen het Turkse Fenerbahce of NK Maribor uit Slovenië. De Enschedeërs moeten zelf eerst nog zien af te rekenen met Riga FC uit Letland.

Maandagmiddag werd in het Zwitserse Nyon de loting verricht voor de laatste voorronde van de Conference League. FC Twente kon als niet geplaatste ploeg aan een aantal tegenstanders gekoppeld worden. Het werd de uiteindelijke winnaar van het tweeluik tussen Fenerbahce en Maribor.

Riga FC

Donderdag 10 augustus treffen die twee elkaar eerst in Turkije. Donderdag 17 augustus volgt de return in Slovenië. FC Twente speelt op die dagen tegen Riga FC. Eerst thuis, aanstaande donderdag. Volgende week donderdag volgt de return in Letland.

Weerzien met Tadic en Oosterwolde

Mocht FC Twente uiteindelijk Fenerbahce treffen, betekent dat een weerzien met oud-spelers Jayden Oosterwolde en Dusan Tadic. Die laatste maakte deze zomer de overstap van Ajax naar de Turkse topclub. Oosterwolde kwam afgelopen januari over van Parma.

De wedstrijden in de play-offs van de Conference League worden gespeeld op donderdag 24 augustus en donderdag 31 augustus. Bij plaatsing speelt FC Twente eerst uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.