Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër onder invloed van drank en drugs na achtervolging aangehouden in Gronau

20230607 Polizei pexels
Beeld: Pexels

Een 22-jarige automobilist in Enschede heeft voor flink wat consternatie gezorgd in Gronau. Onder invloed van alcohol en drugs probeerde de man op hoge snelheid een politiecontrole te ontvluchten. Het voorval had zaterdagavond plaats, maar is pas deze maandag door de lokale politie naar buiten gebracht.

Na een korte achtervolging stapte de 22-jarige man zaterdagavond met de handen boven zijn hoofd uit zijn voertuig. Even daarvoor trok hij de aandacht van agenten in een tegemoetkomende politieauto, door op de Enscheder Straße een auto met hoge snelheid in te halen.

Onder invloed

De daaropvolgende politieachtervolging eindigde in de nabijgelegen zijstraat, de Sternstraße, waar de vluchtende Nederlander werd opgehouden door een kerende auto. Op basis van uiterlijke kenmerken hadden agenten de indruk dat de 22-jarige man onder invloed stond van alcohol en drugs.

Het eerste vermoeden werd bevestigd door een alcoholtest. Een aanvullende bloedtest wees uit dat ook andere verboden middelen zijn gebruikt. De Enschedeër mocht in ieder geval niet meer verder rijden en zal voor de rechter moeten verschijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.