Goudhaantje Sem Steijn schiet FC Twente in verlenging naar volgende ronde Conference League

20230803 SEM STEIJN SCOORT HAMMARBY FC TWENTE Pelle T Nilsson BSR Agency
Sem Steijn viert zijn treffer
Beeld: BSR Agency / Pelle T Nilsson

FC Twente heeft zich met veel moeite geplaatst voor de derde voorronde van de Conference League. Sem Steijn was net als vorige week de grote man. In de verlenging, die eraan te pas moest komen omdat Hammarby na 90 minuten met 1-0 voor stond, scoorde hij een paar minuten voor tijd en schoot FC Twente daarmee een ronde verder.

Oosting koos voor dezelfde elf spelers aan de aftrap als vorige week in eigen huis. Dat betekende dat Manfred Ugalde weer in de spits stond en Ricky van Wolfswinkel op de bank startte. Nadat er de eerste minuten nauwelijks iets te zien was vanwege het vele vuurwerk, was het Hammarby dat tot enkele mogelijkheden kwam.

Hammarby op voorsprong

Na een half uur was er de eerste voor Twente. Michel Vlap schoot niet goed in, maar doelman Oliver Dovin had er toch moeite mee en maakte er een hoekschop van. Die leverde Twente niets op. Aan de andere kant was het even later wel raak. Een schot van Jusef Erabi werd van richting veranderd door de voet van Robin Pröpper en ging daardoor over de kansloze Lars Unnerstall heen.

Kansen FC Twente

Direct na rust had had Ugalde een megakans om Twente op gelijke hoogte te zetten. Hij schoot echter op doelman Dovin. Kort daarna kopte Sem Steijn, maar net naast uit een hoekschop.

Aan de andere kant was Adi Nalic dicht bij de 2-0. Na een snel genomen vrije trap kwam hij oog-in-oog met Unnerstall, maar mikte langs de, voor hem, verkeerde kant van de paal. Steijn was opnieuw kansrijk namens Twente na een uur. Dit keer stuitte hij op doelman Dovin.

Een kwartier voor het einde was er nog een domper voor Twente. Gijs Smal moest er geblesseerd af. Youri Regeer was zijn vervanger. Kansen kwamen er daarna aan beide kanten niet meer en dus werd het verlengen.

Kansen in verlenging

De eerste kans in die verlenging was voor Joel Nilsson van de thuisploeg, maar hij schoot voorlangs. Even later moest Unnerstall redding brengen en deed dat bekwaam. Steijn was erg dicht bij de 1-1, maar schoot maar net naast. In de tweede helft was Joshua Brenet kansrijk, maar hij werd door een verdediger van de bal gelopen.

Steijn doet het weer

Vijf minuten voor het einde was het eindelijk raak voor Twente en opnieuw was het dus Steijn. Hij schoot hard de 1-1 binnen en daarmee plaatste Twente zich voor de derde voorronde. Daarin is Riga FC de tegenstander. Die ploeg was na verlenging te sterk voor Kecskemeti uit Hongarije. Volgende week is de eerste wedstrijd in Enschede, een week later de return in Letland.