Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente legt werkzaamheden rond azc Albergen opnieuw stil

Landhuis 't Elshuys
Beeld: rtvnot

De gemeente Tubbergen heeft opnieuw werkzaamheden stilgelegd rondom het toekomstig asielzoekerscentrum in Albergen. Het COA was begonnen met het verzwaren van het elektriciteitsnet, zonder dat de vergunning daarvoor rond was. De gemeente heeft het COA tevens een last onder dwangsom opgelegd.

Voor het verzwaren van het elektriciteitsnet was wel een vergunning afgegeven, maar de bezwaartermijn was nog niet voorbij. Zolang die termijn loopt, mag het COA de werkzaamheden niet verrichten en dat gebeurde toch. Het COA mag op z'n vroegst na 14 augustus weer verder met de werkzaamheden aan het toekomstig azc.

Het is niet voor het eerst dat de gemeente het COA terugfluit. Dat gebeurde eerder dit jaar ook met de vergunningsaanvraag die volgens de gemeente niet op orde was.

Demonstratie

In een nieuwsbrief over het azc, die de gemeente vandaag uitgaf, wordt ook ingegaan op de demonstratie van twee weken geleden. Omwonenden eisten toen duidelijkheid over de plannen rondom het azc. Ook hekelden ze de, volgens in hun ogen, gebrekkige communicatie van de gemeente.

"Het college heeft begrip voor emoties die de komst van het asielzoekerscentrum Albergen oproept en hoort een roep om duidelijkheid. Dit is ook in lijn met de oproep van de gemeenteraad aan het college", schrijft het gemeentebestuur. "Daarom heeft het college besloten te komen tot een duidelijk inzicht in reeds lopende processen."

Medio maart volgend jaar worden de eerste asielzoekers gehuisvest in het azc in Albergen, verwacht de gemeente. Dat is ruim anderhalf jaar nadat het kabinet het azc aanwees, tegen de zin van de gemeente.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.