Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vaclav Cerny en drie FC Twente-vrouwen genomineerd voor speler van het jaar

20230803 Vaclav Cerny Fenna Kalma Fotos Emiel Muijderman Cerny Albert ten Hove Orange Pictures Kalma Bewerking 1 Twente
Beeld: Foto Cerny: Emiel Muijderman / Foto Kalma: Albert ten Hove / Orange Pictures

Maar liefst vier FC Twente-spelers maken kans tot beste speler van het afgelopen Eredivisieseizoen uitgeroepen te worden. Vaclav Cerny, Daphne van Domselaar, Fenna Kalma en Marisa Olislagers zijn allen genomineerd.

Cerny kende een uitstekend seizoen bij FC Twente, waarin hij met name in de tweede seizoenshelft heel belangrijk was voor de ploeg. In totaal kwam de Tsjech tot dertien doelpunten en elf assists. Dat goede spel bleef niet onopgemerkt: de aanvaller speelt inmiddels voor Vfl Wolfsburg.

Drie Feyenoorders

Voor de titel speler van het jaar heeft hij concurrentie van drie Feyenoorders: Orkun Kökcü (inmiddels spelend bij Benifcia), Santiago Giménez en David Hancko. De vijfde nominatie is voor ex-PSV'er Xavi Simons, die aankomend seizoen voor RB Leipzig speelt.

Hofleverancier

Bij de vrouwelijke nominaties is FC Twente hofleverancier met maar liefst drie kanshebbers: Daphne van Domselaar, Fenna Kalma en Marisa Olislagers. Van Domselaar speelt inmiddels voor het Engelse Aston Villa en Kalma, die de vorig jaar de prijs won, heeft inmiddels de overstap gemaakt naar Vfl Wolfsburg.

Tiny Hoekstra van Ajax Vrouwen en Liz Rijsbergen van ADO Den Haag zijn de andere vrouwelijke genomineerden voor de speler van het jaar.

Grootste talent en mooiste doelpunt

De uitreiking is op maandag 4 september tijdens de Eredivisie Awards. Naast de spelers van het jaar wordt ook het grootste talent van vorig jaar gekozen en wordt duidelijk wie het mooiste doelpunt maakte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.