Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Femke van den Bergh en Giordano Mor in muziekkoepel Oldenzaal

Basklarinettiste Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor
Beeld: Muziekkoepel Oldenzaal

Basklarinettiste Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor zijn Zondag 6 augustus om 15.00 uur in de muziekkoepel in Oldenzaal.

Femke van den Bergh en Giordano Mor trekken deze zomer langs muziekkoepels in Noord- en Oost-Nederland. "Wij willen de koepels laten ontwaken en zomerse muziekklanken uit de concertzalen naar buiten brengen", laat Femke van den Bergh weten. "Mensen lopen en fietsen er langs, badmintonnen en picknicken er naast, maar zo nu en dan lijkt het of de muziekkoepels in een winterslaap zijn geraakt".

icon_main_info_white_glyph

Toer Femke en Giordano

De toer wordt gemaakt met onder meer een subsidie van de provincie Groningen. Samen met de Italiaan Giordano Mor (1996) vormt Femke sinds twee jaar het Ensemble Insolitum. Tijdens hun Master aan het Prins Claus conservatorium in Groningen speelden zij samen in diverse ensembles. Ze besloten de bijzondere combinatie van trombone en basklarinet verder uit te pluizen. Beide zijn blaasinstrumenten, echter één koperblazer en één houtblazer.

Basklarinettist Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor
Beeld: Muziekkoepel Oldenzaal

In Oldenzaal spelen Femke en Giordano in een concert van een uur verschillende muziekstijlen: van klassiek en jazz tot Balkan en pop.

Het concert Ensemble Insolitum uit Groningen met basklarinettiste Femke van den Bergh en trombonist Giordano Mor is zondag 6 augustus 15.00 uur in de Oldenzaalse muziekkoepel in Park Stakenkamp aan de Burgemeester Wallerstraat. "De entree is gratis maar een vrije gift wordt op prijs gesteld", zo laat organisator Felix Nijland weten. "Er staan ook stoelen klaar voor de bezoekers. Mocht het slecht weer zijn dan kunnen we gebruik maken van de boerderij van Park Stakenkamp."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.