Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Henk Wessels, voorzitter TVC'28: 'Nieuwe tribune sluit aan bij het golvende essenlandschap rond Tubbergen'

TVC '28 tribune
De bouw van de tribune vordert gestaag.
Beeld: TVC'28

De nieuwe tribune van de Tubbergse voetbalclub TVC'28 wordt op 25 augustus geopend. "Dat hebben we ons ten doel gesteld", zegt voorzitter Henk Wessels in het radioprogramma Twente wordt Wakker. De competitie begint in het weekend van 26 en 27 augustus.

Proefzitten

In de vroege zaterdagochtend van 29 juli beginnen twee diepladers met het transport van de tribunedelen vanaf de werkplaats van Bouwgroep Huiskes naar het sportcomplex van TVC ’28. De tribunedelen worden vervolgens met een grote hijskraan naar hun plek op de tribune getakeld en vastgenageld.

Na het plaatsen van de tribunedelen, twee zijpanelen en één dakspant kan tegen het eind van de middag op één van de vier blauwwitte tribunestoeltjes ‘proefgezeten’ worden.

“Dat de bouw nu samenvalt met onze kampioenschappen en promotie naar de vierde divisie, is prettig getimed”

Scepsis

"We zijn een mooi stukje op weg. We liggen op schema", zegt Wessels. "De plannen van de tribune waren er al heel lang, maar gingen steeds niet door. Vorig jaar hebben we het weer opgepakt. Er was wel wat scepsis. Mensen dachten dat het weer niet door zou gaan. Het is wél doorgegaan, met dank vooral ook aan onze hoofdsponsor."

Banken van AFC Amsterdam

Bij de bouw wordt veel gerecycled materiaal gebruikt. "Afgelopen zaterdag werden de betonnen banken er op gelegd, die komen van een oud stadion van AFC Amsterdam. Binnenkort wordt het dak er op gemaakt en worden de stoeltjes gemonteerd. Dan zijn het verder de kleine dingen die gebeuren moeten, het straatwerk onder andere. We zitten nog steeds op schema, maar er moet nog wel gewerkt worden."

Gezamenlijke inzet

De nieuwe tribune kon gebouwd worden door gezamenlijke inzet en betrokkenheid. "We kregen veel steun van vrijwilligers uit de club en medewerkers van hoofdsponsor Huiskes Bouwgroep. Ook andere sponsors schoven aan en hielpen mee."
Joost Perik uit Tubbergen, net als hoofdsponsor Hennie Huiskes oud-speler in de selectie van TVC’28, ontwierp de tribune.

“We krijgen prachtige tegenstanders in de vierde divisie, we hopen op een bomvolle tribune”

Wessels: "De tribune sluit aan bij het golvende essenlandschap en daarmee hebben we een van de mooiste tribunes van Oost-Nederland. Dat de bouw nu samenvalt met onze kampioenschappen en onze promotie naar de vierde divisie, dat is prettig getimed.”

Zo’n 300 supporters kunnen er een plek vinden. "We krijgen prachtige tegenstanders in de vierde divisie, dus we hopen dat de tribune meerdere malen bomvol zit.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.