Verkeer
Stuur appje
Zoek

Toch geen FC Twente-supporters naar Stockholm na nieuwe informatie over veiligheid

20230727 FC Twente Hammarby rellen Foto Peter Lous Orange Pictures
Beeld: Orange Pictures/Peter Lous

FC Twente wil niet dat supporters en sponsoren donderdag naar Stockholm afreizen voor de return tegen Hammarby. De club geeft geen kaarten uit nadat er nieuwe informatie binnen is gekomen over de veiligheidssituatie aldaar.

Zaterdag liet Twente weten dat na overleg is besloten om de 1500 supporters die een kaart hadden voor de wedstrijd wel naar Zweden te laten gaan, maar heeft dat besluit nu moeten heroverwegen. "Er is nieuwe informatie binnengekomen over de veiligheidssituatie van onze supporters die naar Stockholm zouden afreizen. Deze informatie in combinatie met de ongeregeldheden van afgelopen donderdag binnen en buiten het stadion hebben voor dit nieuwe inzicht gezorgd."

Moeilijke en zware beslissing

"Het is een ontzettend moeilijke en zware beslissing, maar we vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en gedwongen zijn tot dit besluit. We realiseren ons heel goed dat het voor velen een grote teleurstelling is, omdat zij zich al weken verheugen op deze Europese trip en de reis al hebben geboekt."

De fans krijgen van de club het geld van het gekochte ticket terug en daarnaast vergoedt de club tot een maximum van 100 euro de kosten voor een vliegticket en tot 50 euro de kosten van een eventuele overnachting. Supporters krijgen daarover informatie van de club. De delegatie van Twente die wel naar Zweden afreist is klein. Sponsoren gaan ook niet en ook directeur Paul van der Kraan blijft in Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.