Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierdense jongeren bouwen samen met lokale gemeenschap school in Soamsobigi in Ghana

Autowas actie 01
Autowasactie in juni.
Beeld: World Servants Wierden

“Een douche is er niet; ze krijgen ’s morgens een emmer water. We leven daar heel basic”, vertelt Lammert Wessels bij Twente FM. Een dertigtal Wierdenaren gaat maandagmorgen op weg naar Ghana, om daar een school te bouwen.

Lammert Wessels is één van de begeleiders van de groep. “Het project lag er al voor de coronaperiode, maar kon toen niet doorgaan. We hebben het opnieuw opgepakt en gaan, deels met een andere groep vrijwilligers, naar Ghana.”

Klaslokalen in Ghana

De groep bestaat uit jongeren tot circa 23, 24 jaar, en een aantal begeleiders. Het plan is om in Soamsobigi in Ghana, samen met de lokale gemeenschap, een schooltje met een aantal klaslokalen en een kantoortje te bouwen.
Die school gaat er wel anders uitzien dan hier. Lammers: “Het wordt een stenen gebouw, er wordt gemetseld met grote blokken en het krijgt een dak van golfplaten.”

“Ze zien dat er meer op de wereld is en doen daadwerkelijk iets voor anderen”

Meebouwen aan verandering

De school is één van de projecten van World Servants. “We proberen hier jongeren bij te betrekken. Ze zien dat er meer op de wereld is en doen daadwerkelijk iets voor anderen. Ze bouwen mee aan verandering. En die verandering is dubbelop: de jongeren komen anders terug dan dat ze weg zijn gegaan.”

icon_main_info_white_glyph

World Servants

World Servants is een interkerkelijke vrijwilligersorganisatie, die in 1988 is opgericht. De stichting werkt wereldwijd in veertien landen. Per jaar worden circa 30 projecten georganiseerd. Jaarlijks gaan er zo'n 750 jongeren mee met een project. Iedereen is welkom om als deelnemer mee te gaan met een project.

De stichting is aangemerkt als ‘erkend goed doel’ en als ANBI-organisatie.
www.worldservants.nl

Basic leven

De vrijwilligers leven basic. “Een douche is er niet, ze krijgen ’s morgens een emmer water. Van de toiletten moet je je ook niet zoveel voorstellen”, zegt Lammers.

Avontuur

De deelnemers betalen hun hele reis en overnachtingen zelf. Met allerlei acties, zoals de autowasactie, zamelden ze sponsorgeld in.

Maandagmorgen 01.00 uur vertrekken ze met de bus naar Brussel. Vanaf Brussels Airport vliegen ze naar Istanboel en vandaar naar Ghana. Dan nog een binnenlandse vlucht en dan zijn ze er. “Vier dagen reizen. De reis is al een avontuur op zich.” Op 19 augustus komen ze terug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.