Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie jonge mannen aangehouden voor straatroof in Hengelo

Straatroofhengelonewsunited
De jongens werden vorige week al aangehouden.
Beeld: News United

Drie jonge mannen zijn door de politie aangehouden in verband met een straatroof in Hengelo. Het gaat om een achttienjarige en een zeventienjarige man uit Hengelo, en één achttienjarige man uit Hoogeveen.

Uit de bosjes

De jongens werden vorige week al aangehouden, maar de politie maakte het nieuws van de aanhouding een week later pas bekend. De straatroof vond vorige week maandag plaats aan de Van Alphenstraat in de wijk Hengelose Es.

Een jong stel liep door het bos vlakbij kinderboerderij Weusthag toen ineens twee jonge mannen met een vuurwapen uit de bosjes tevoorschijn sprongen. De overvallers wilden het tasje van één van de slachtoffers hebben. Nadat het slachtoffer het tasje afstond, gingen de twee er vandoor.

Getuigen

Lang konden ze niet uit handen van de politie blijven, want een dag later werden drie jonge mannen opgepakt door de politie. Het gaat om twee mannen uit Hengelo en één uit Hoogeveen. De politie is nog wel op zoek naar een man die na de straatroof het slachtoffer heeft gesproken.

icon_main_info_white_glyph

Aantal straatroven in Hengelo

Volgens de politie zijn er in 2022 in de gemeente Hengelo vijf straatroven geregristeerd. In 2021 waren dit er twee en sinds maart van dit jaar zijn er 4 straatroven gepleegd in de stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.