Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierden presenteert Nota Meerjarenbeleid 2024- 2027

Gemeentehuis Wierden
Beeld: Léon de Man

De Nota Meerjarenbeleid 2024-2027 van de gemeente Wierden wordt aan de gemeenteraad voorgelegd. De Nota meerjarenbeleid geeft een overzicht van alle te verwachten activiteiten met daarbij een overzicht van de verwachte inkomsten en uitgaven voor de komende vier jaren.

In 2024 en 2025 is er een sluitend meerjarenperspectief. Met ingang van 2026 nemen naar verwachting de te ontvangen middelen van het Rijk sterk af en treden er wel uitdagingen op om het gemeentelijk takenpakket uit te kunnen blijven voeren zo laat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wierden weten.

Wethouder Richard Kortenhoeven laat weten dat er uitdagingen zijn. Het gaat daarbij om de klimaatverandering, de energietransitie, de ontwikkeling van het landelijk gebied, de behoefte aan woningen en de opvang van vluchtelingen. Ook zijn er zorgen voor de kwetsbaren in onze samenleving. Zo neemt de vergrijzing verder toe, zien we een toename van psychologische problemen bij jongeren en kunnen steeds meer inwoners moeilijker financieel rond komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.