Terugkijken: FC Twente sluit voorbereiding af met gelijkspel tegen de 'freunden' van Schalke 04

In de generale repetitie voor het nieuwe voetbalseizoen heeft FC Twente de voorbereiding afgesloten met een verdienstelijk gelijkspel. Tegen het bevriende Schalke 04 werd het 2-2. De 34.000 toeschouwers in de Veltins Arena in Gelsenkirchen werden vooral voor rust verwend: alle doelpunten vielen in de eerste 45 minuten.

Met in het rood of blauw-wit gehulde supporters dwars door elkaar op de tribunes werd de voorbereiding op het voetbalseizoen afgesloten met echt 'freundschaftsspiel'. De openingstreffer kwam op naam van Michel Vlap, die in de vijftiende minuut na een knappe actie binnenschoot. Nadat de Tukkers op achterstand kwamen, was het Sem Steijn die vlak voor rust de stand weer in evenwicht trok door een via de lat afgeketste bal van dichtbij binnen te koppen.

Reuzenkans op overwinning

Na rust werd er door beide ploegen veel gewisseld. En dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Van het spannende spelverloop was in de tweede helft niets meer terug te zien. Al kreeg nieuwkomer Naci Ünüvar vlak voor het einde van de wedstrijd een reuzenkans op de overwinning voor de Enschedeërs.