Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Dit zijn de Hengelose weekendtips: Zomer Bokbierdag en livemuziek

Gitaren muziek stock twente
Beeld: 1Twente

De schoolvakantie is begonnen! In dit eerste weekend van de vakantie zijn er weer allerlei activiteiten gepland in Hengelo.

Orgelconcert

Jaarlijks organiseert de Stichting Orgelconcerten Hengelo een serie orgelconcerten. Dit jaar bestaat de concertreeks alweer dertig jaar. Zaterdag treden organist Gerben Budding en sopraan Nanette Mans op in de Lambertusbasiliek. Het programma is speciaal gemaakt rond het gedenkjaar van de Duitse componist Max Reger. Ook is er aandacht voor de werken van twee grote Nederlandse componisten: Hendrik Andriessen en Daan Manneke. Het concert vindt zaterdag plaats in de Lambertusbasiliek om 15.00 uur.

Zomer Bokbierdag

Voor bierliefhebbers is er zaterdag de Zomer Bokbierdag bij café 't Pleintje. Maak kennis met 14 verschillende bieren. Er is een bokbierbuitenbar, een buitengrill, een groot bokbierterras met livemuziek en dj's. De Zomer Bokbierdag begint om 13.00 uur bij bier-en eetcafe 't Pleintje.

Cultuurpodium Houtmaat

Elke zondag wordt er een opgetreden bij Cultuurpodium Houtmaat en dat is dit weekend niet anders. Dit keer treden de muziekgroepen The Shadolds en Ransom op. The Shadolds is een tribute-band uit Twente en zij spelen populaire Britse hits uit de jaren '50 en '60. Ransom is een coverband die nummers speelt van The Eagles, Queen, Stevie Wonder. Iedereen kan deze bekende nummers meezingen. De show begint zondag om 14.30 uur tot 17.00 uur bij De Houtmaat.

Heemtuin

Planten zijn essentieel voor ons voedsel, voor onze zuurstof en voor de natuur. Om meer te weten te komen over eetbare- en medicinale planten, kun je zondag terecht bij De Heemtuin van IVN Hengelo aan de Van Alphenstraat 15A. De Heemtuin Weusthag is geopend op zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.