Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Aanbesteding verbouw Kindvoorziening Geesteren

De Aloysiusschool
Beeld: rtvnot

De aanbesteding voor de vervangende nieuwbouw van de Aloysiusschool en BSO de Bengels van kinderopvang De Boerderij in Geesteren is afgerond.

Het consortium Noabers, bestaande uit de Twentse familiebedrijven Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Latrop en Leferink Architecten uit Oldenzaal, heeft de opdracht binnengehaald. Het contract werd afgelopen woensdagmiddag officieel ondertekend.

Stiching TOF Onderwijs en Kinderopvang De Boerderij hebben gekozen voor de aanbestedingsvorm Engineer & Build, een vorm waarbij in een bepaalde mate vrijheid wordt gegeven in de manier waarop de gevraagde prestaties worden bereikt.

icon_main_info_white_glyph

Eerdere projecten

Consorium Noabers heeft ruime ervaring met dergelijke projecten waarbij veel eigen inbreng, ervaring en deskundigheid wordt gevraagd, o.a. de nieuwbouw van Brandweerkazerne Almelo en Sportcomplex Dorper Esch in Denekamp heeft Noabers gerealiseerd.

Noabers bestaat uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum, aannemersbedrijf Niehof uit Latrop en Leferink Architecten uit Oldenzaal.
Beeld: rtvnot

Het karakteristieke gebouwdeel van de Aloysiusschool aan de Vriezenveenseweg blijft grotendeels behouden. In een deel van het gebouw zal de geïntegreerde uitbreiding en nieuwbouw plaatsvinden. Hierdoor zal een deel van de bestaande school eerst gesloopt moeten worden.

Het consortium streeft ernaar om in september 2023 met de bouw te starten. De bouw wordt in fasen gerealiseerd, zodat het gebouw grotendeels open blijft voor de leerlingen. De verwachte bouwkundige oplevering van het gebouw staat gepland in oktober 2024.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.