Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ze kunnen blijven bridgen en boetseren: Stichting 55+ Enschede komende jaren gered

Stichting 55 plus Enschede is gered FOTO RTV Oost
Bridge is populair bij stichting 55+ Enschede
Beeld: RTV Oost

55-plussers uit Enschede kunnen weer opgelucht ademhalen. Hun geliefde stichting krijgt tot en met 2026 subsidie van de gemeente. Afgelopen mei vreesde het bestuur nog dat de stichting per 1 oktober opgedoekt moest worden. Maar inmiddels hangt de vlag er heel anders bij. "We zijn allemaal super gemotiveerd en hartstikke blij."

"We gaan door!", is met grote, rode koeienletters te lezen op de website van de stichting. Voorzitter Cécile Verhaak is opgelucht. De komende jaren ontvangt 55+ jaarlijks 30.000 euro van de gemeente Enschede. Een behoorlijk bedrag dat broodnodig is. Door de coronapandemie en de stijgende energiekosten kwam de seniorenstichting steevast geld tekort. "Voor die tijd konden we ons redden en hadden we het goed", zegt Verhaak tegen RTV Oost.

Brief aan leden

Om de ruim 1.700 leden alvast voor te breiden op een eventuele slechte afloop, stuurde het bestuur twee maanden geleden een brief. "Tot onze grote spijt moeten wij u meedelen dat wij ervan uitgaan dat bij ongewijzigde omstandigheden de stichting 55+ per 1 oktober 2023 ophoudt te bestaan", stond er onder andere in.

Politiek Enschede kwam in actie. Een motie, ingediend door de PvdA en BurgerBelangenEnschede, werd gisteravond aangenomen. Daarin werd het college opgedragen om tot en met 2026 30.000 euro te verstrekken aan de stichting. Er werd gevreesd voor meer eenzaamheid onder senioren als de stichting werd opgeheven.

Frisse wind

Die vrees is verleden tijd. "We krijgen van de leden al verschillende felicitaties binnen", vertelt Verhaak blij. Maar veel tijd om feest te vieren is er niet. Vanaf september start het nieuwe seizoen en staan er weer tientallen activiteiten op het programma. "Onze coördinatoren zijn al bezig om alle vrijwilligers te polsen." Daarna zal de stichting op zoek gaan naar nieuwe bestuursleden. "Er moet een frisse wind door 55+ waaien."

Begin juni spraken we met Verhaak, toen de toekomst nog onzeker was:

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.