Steijn en Van Wolfswinkel helpen FC Twente aan oefenzege op PEC Zwolle

FC Twente heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen van promovendus PEC Zwolle. Op het complex van V.V. Hattum zorgden Steijn (2x) en Van Wolfswinkel voor de Twentse doelpunten.

Aan de kant van FC Twente ontbraken een aantal spelers vanwege (lichte) blessures. Zo bleven Pröpper, Bruns, Ünüvar, Regeer en Taha net als zaterdag tegen Odense aan de kant. Woensdag kwamen ook Ugalde en Hilgers niet in actie. Al was dat meer uit voorzorg, laat hoofdtrainer Joseph Oosting weten. "Als de nood echt aan de man was geweest, denk ik dat ze wel hadden kunnen spelen. Maar we proberen een Europese week na te bootsen met twee wedstrijden en hebben geen daarin geen risico's genomen, omdat we zaterdag weer een wedstrijd hebben."

Sterker FC Twente

FC Twente was in de eerste helft veruit de betere ploeg en leek een hele vroege voorsprong te pakken. Al na drie minuten spelen schoot Michel Vlap raak, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later werd het alsnog 0-1 via Sem Steijn na voorbereidend werk van Vlap en doortikken van Van Wolfswinkel. Die laatste maakte er nog binnen twintig minuten zelf 0-2 van en nu was juist Steijn de aangever.

Vlak voor rust kwam PEC Zwolle op 1-2. Dat gebeurde terwijl bij FC Twente Samspsted na een overtreding op de grond lag. De scheidsrechter liet doorspelen en Davy van den Berg schoot strak binnen. Lang kon PEC niet genieten van die verkleinde marge; meteen vanaf de aftrap sloeg FC Twente toe. Opnieuw was het Sem Steijn die hem maakte.

In de tweede helft werd aan Twentse kant gerouleerd met spelers. Een groot aantal academiespelers kwam in het veld en een aantal al gewisselde spelers kwam later in de wedstrijd nog terug voor meer minuten. PEC Zwolle liet zich na rust wat meer gelden en zo'n tien minuten voor tijd bepaalde Lennart Thy de einstand op 2-3.

Opstellingen

Opstelling FC Twente 1e helft: Unnerstall, Brenet, Sampsted, Mesbahi, Smal, Kjølø, Sadilek, Vlap, Steijn, Van Wolfswinkel, Daan Rots,

Opstelling FC Twente 2e helft: Unnerstall, Brenet (62' Kuster), Driezen, Mesbahi (62' Sampsted), Smal (74' Yegoian), Besselink, Mats Rots, Vlap (62' Steijn), Sybrandy, Van Wolfswinkel (74' Daan Rots), Martina.