Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Eric Tijhof, bestuurslid Enter Vooruit: 'Een visie waar heel Enter beter van wordt'

Enter Vooruit
Beeld: Enter Vooruit

“We snappen best dat er een nieuwe school gebouwd moet worden, we willen ook wel meewerken aan die plannen. Maar we willen er als club niet slechter van worden”, zegt Eric Tijhof, bestuurslid van voetbalclub Enter Vooruit, in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

De gemeenteraad van Wierden gaf onlangs groen licht voor de nieuwbouw van basisscholen Talenter en De Wegwijzer op het kunstgrasveld van Enter Vooruit. “We zijn best wel overrompeld door de plannen van de gemeente. We hebben het hartstikke mooi voor elkaar, we hebben een prachtig mooi clubgebouw met kleedkamers centraal op ons sportpark liggen. Dat valt straks weg.”

“Het is geen plan, het is een visie waarop iedereen kan aanhaken”

Het bestuur van Enter Vooruit is daarom gestart met een eerste aanzet van een haalbaarheidsonderzoek om het sportpark ingrijpend te renoveren. Onder andere het clubgebouw te verplaatsen naar de plek waar nu de tribune staat.

Meer verenigingen

Ook wil het bestuur onderzoeken of er in de toekomst meer verenigingen en functies gecentraliseerd kunnen worden op sportpark De Werf.
“We vroegen ons af of we een plan op kunnen maken waar niet alleen Enter Vooruit, maar heel Enter beter van wordt”, aldus Tijhof. “Dat hebben we vorige week uitgerold. Het is overigens geen plan, het is een visie waarop iedereen kan aanhaken.”

“We zijn bezig om te kijken of we deze visie breed gedragen kunnen krijgen in het dorp”

“Twee weken geleden kwam het college van burgemeester en wethouders de visie bespreken, een week geleden de politieke fracties en ik moet zeggen dat die heel positief verrast waren door onze ideeën. We zijn op dit moment constructief bezig met gemeentefracties om te kijken of we deze visie breed gedragen kunnen krijgen in het dorp.”

SV Enter

Vorige week werden alle belanghebbenden uitgenodigd op een bijeenkomst bij Enter Vooruit. Ook het bestuur van voetbalclub SV Enter was aanwezig. Tijhof: “Er is nu geen acute nood om de twee clubs samen te voegen, maar in de toekomst zou zo’n ontwikkeling mogelijk kunnen zijn. Dan moet daar ruimte voor zijn; je kunt er beter nu rekening mee houden, dan dat je dat later moet inpassen.”

Haalbaarheidsonderzoek

Enter Vooruit heeft een visie ontwikkeld en die ligt op tafel. “In overleg met de fracties is besloten om te kijken naar subsidies voor een haalbaarheidsonderzoek. Bekeken moet worden wat het kost en wie er mee doet. Eind dit jaar hopen we met het onderzoek zover zijn, en dan wordt het ja of nee.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.