Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

John Joosten door raad voorgedragen voor herbenoeming burgemeester van Dinkelland

John Joosten
Beeld: Gemeente Dinkelland

Burgemeester Joosten wordt door de gemeenteraad van Dinkelland opnieuw voorgedragen als burgemeester van Dinkelland. De nieuwe ambtsperiode gaat in op 9 januari 2024.


Burgemeester Joosten is sinds 9 januari 2018 burgemeester van de gemeente Dinkelland. Zijn eerste ambtstermijn eindigt op 9 januari 2024. Daarom is op initiatief van de Commissaris van de Koning de vereiste herbenoemingsprocedure gestart en doorlopen.

icon_main_info_white_glyph

Vertrouwenscommissie

Op 30 mei 2023 heeft de raad van Dinkelland een vertrouwenscommissie herbenoeming ingesteld, bestaande uit de vijf fractievoorzitters in de raad. Onder het technische voorzitterschap van de plaatsvervangend raadsvoorzitter heeft deze commissie de aanbeveling voor de herbenoeming voorbereid.

De commissie is tot de conclusie gekomen dat burgemeester Joosten ook de komende zes jaar een geschikte burgemeester is voor Dinkelland. "John Joosten beschikt over een combinatie van goede tot uitstekende eigenschappen en vaardigheden die essentieel zijn voor Dinkelland", aldus de commissie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.