Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zes doelpunten in twee wedstrijden: Sem Steijn laat zich gelden in voorbereiding

Sem Steijn was zaterdagmiddag opnieuw uiterst trefzeker. Net als tegen de amateurs van Rood Zwart een week eerder, wist hij ook tegen Odense drie keer te scoren. Een goed begin is het halve werk: de nummer tien wil in zijn tweede seizoen bij FC Twente een basisplaats afdwingen.

Zes doelpunten in twee wedstrijden, dat zijn mooie statistieken voor een aanvallende middenvelder. Ook als drie van die goals tegen een amateurclub zijn gemaakt. "Je kunt ze ook niet maken. Ik maak ze liever wel dan niet," reageert Steijn dan ook. "Het is vooral lekker voor jezelf. Als je aan de voorbereiding begint, wil je het zo goed mogelijk doen."

Basisspeler worden

Niet in de laatste plaats om de nieuwe trainer te overtuigen van zijn kunnen. "Ik ben heel gretig, ik wil gewoon basisspeler worden. Ik zie het als een hele grote kans om mezelf te laten zien en die droom waar te maken."

Hij had er een fijn gesprek over met Joseph Oosting: 'Ik ga kijken met wie ik ga spelen en het is aan jou', was daarin de duidelijke boodschap. "Het is gewoon een hele eerlijke man en daar hou ik altijd wel van. Of je het nou goed of slecht doet. Ik vind het altijd wel prettig als het gewoon tegen je gezegd wordt."

20230708 OEFENWEDSTRIJD ROODZWART FCTWENTE ORANGE PICTURES
Sem Steijn na één van zijn goals tegen Rood Zwart
Beeld: Orange Pictures

Het zou passen in de weg die hij voor zichzelf bij FC Twente heeft uitgestippeld. Het eerste jaar was vooral aanpassen en leren, want het was een grote stap van ADO naar FC Twente. "Ik ben heel tevreden over hoe vorig seizoen gegaan is. Vooraf was mijn bedoeling dat dit dan het seizoen zou worden waarin ik ga spelen, nu moet ik dat afdwingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.