FC Twente wint ook tweede oefenwedstrijd ruim: zeven doelpunten tegen Odense

FC Twente heeft zaterdagmiddag ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding overtuigend gewonnen. Op het complex van GFC Goor werd met 7-1 gewonnen van het Deense Odense BK. Het duel bestond uit vijfenveertig minuten voor rust en twee keer een half uur na rust, om zo meerdere spelers de nodige minuten te laten maken.

Dat is grotendeels gelukt, maar niet helemaal: Youri Regeer en Younes Taha moesten uit voorzorg aan de kant blijven.

Geen onnodige risico's

Regeer had vrijdag al wat last van zijn knie en zaterdag in de warming-up voelde dat niet helemaal goed. Taha, die vanwege deelname aan de Africa Cup met Marokko Onder 23 pas dinsdag aansloot bij de groep, kreeg in diezelfde warming-up wat spanning op zijn lies. Om geen onnodige risico's te nemen, bleven ze beide op de bank.

Van Robin Pröpper, Naci Ünüvar en Max Bruns was al bekend dat ze vanwege blessures niet in actie zouden komen. Lars Unnerstall bleef net als vorige week tegen Rood Zwart aan de kant om de andere keepers minuten te laten maken.

Twee keer Ugalde

FC Twente ging voortvarend van start zaterdag; binnen een minuut lag de bal er al in. Een mooie aanval over drie schijven. Een fraaie voorzet van Kjølø werd door Daan Rots afgelegd op Manfred Ugalde die de bal tegen de touwen werkte. De Costa Ricaanse spits maakte er na twintig minuten 2-0 van.

Hattrick Steijn

In de tweede helft, die dus twee keer dertig minuten duurde, liep FC Twente snel uit. Doelpunten van Sem Steijn (2x), Joshua Brenet en Daan Rots brachten de stand binnen een kwartier op 6-0. Steijn zette daarna met zijn derde van de middag ook nog de 7-0 op het scorebord. Het betekende opnieuw een hattrick voor de middenvelder, net als vorige week tegen de amateurs van Rood Zwart.

Odense wist de stand nog iets draaglijker te maken door vlak voor tijd de 7-1 te maken.

Opstelling

Eerste helft: El Maach, Brenet, Sampsted, Hilgers, Smal, Kjølø, Sadilek, Van Wolfswinkel, Ugalde, Daan Rots.

45 - 75 minuten : El Maach (62’ Tyton), Brenet (62’ Kusters), Mesbahi, Hilgers (52’ Driezen), Smal (62’ Mats Rots), Kjølø, Besselink, Steijn, Daan Rots (62’ Yegoian), Ugalde (62’ Martina), Van Wolfswinkel (62’ Sybrandy).

75 - 105 minuten: Tyton, Kuster, Mesbahi, Driezen, Mats Rots, Kjølø (85' Sadilek), Besselink, Steijn, Yegoian, Martina, Sybrandy.