Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Sterrin aanwezig bij afsluiting Groene Karavaan in Natura Docet Denekamp

13072023 Natura Docet Sterrin
Winnaar Media Award Sterrin Smalbrugge fleurt afsluiting Groene Karavaan op
Beeld: Links Léon de Man rechts Dewi Wender

Aanstaande zaterdag worden er bij het museum Natura Docet in Denekamp allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van de afsluiting van de Groene Karavaan die door heel Overijssel trok. “En daar zijn we heel blij mee”, aldus Marleen Hermsen, verantwoordelijk voor de communicatie bij het museum. Ook Sterrin Smalbrugge (‘bekend van tv’) zal hierbij aanwezig zijn.

‘Denkbeeldig reisgezelschap’

De Stichting Natuur voor Elkaar van de provincie Overijssel ging al vanaf vorig jaar de provincie in met de Groene Karavaan. Daarbij werden talrijke groene activiteiten georganiseerd om mensen nog bewuster te maken van het belang van de natuur. De eerste karavaan streek in november 2022 neer in Salland, begin 2023 in het Vechtdal en in april reisden het ‘denkbeeldig reisgezelschap’ door Noordwest Overijssel. Als laatste stop wordt Twente aangedaan.

Eerder berichtte TwenteFM al over een educatieve wandeling door het arboretum Poort Bulten in De Lutte, georganiseerd door Natuurmonumenten. Twee weken geleden begon de ‘reis’ door Twente in Almelo en die wordt dus aanstaande zaterdag in Denekamp bij Natura Docet afgesloten. Daarbij is dus ook Sterrin Smalbrugge aanwezig. Ze is schrijfster, presentatrice, ecoloog en reptielendeskundige.

06072023 Dinkelland de Lutte Arboretum Groene Karavaan
Lees ook
‘Groene Karavaan’ doet ook het Lutters Arboretum Poort Bulten aan

Educatieve kraampjes

Even na de opening om elf uur zal ze een interactieve reptielenquiz presenteren buiten in de tuin van Natura Docet. Verder is natuurlijk het museum geopend en zijn er activiteiten voor jong en oud, waaronder voor volwassenen verschillende lezingen. Educatieve kraampjes zullen ook niet ontbreken ‘om de natuur dichter bij huis te brengen’, zoals de doelstelling van de stichting Natuur voor Elkaar luidt.

“We hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen”

“We gaan echt de mooie kant van de natuur laten zien en daar hebben we ook enkele workshops op geïnspireerd. Daarbij ligt ook de nadruk wat je met kinderen zoal kunt doen in de natuur”, aldus Hermsen. De doorlopende activiteiten zijn van 11.00 tot 16.00 uur, de entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Hermsen: “We hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen om te genieten van ons museum en deelnemen aan de activiteiten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.