Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mees Hilgers is nog niet klaar bij FC Twente en tekent nieuw contract

20230712 Mees Hilgers tekent nieuw contract Foto FC Twente Media
Hilgers zette woensdag tijdens de trainingsweek in De Lutte zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis
Beeld: FC Twente Media

Even leek Mees Hilgers te kiezen voor een nieuw avontuur, onder andere Feyenoord zou interesse hebben. Maar de verdediger kiest toch voor een langer verblijf bij FC Twente. Woensdag heeft hij zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt.

“Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was bij FC Twente, dat we nog meer kunnen bereiken met het team”, laat Hilgers weten op de website van de club. “FC Twente en de regio voelen vertrouwd voor mij. Ik ken iedereen bij de club en deze omgeving is mijn buurt geworden.”

Vertrouwen van Jans

Hij is dan ook erg content met deze nieuwe verbintenis. “Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb getekend. Ik speel al twaalf jaar voor FC Twente en dit contract is voor mij een beloning voor al die jaren.”

Hilgers, die in de zomer van 2020 bij de eerste selectie kwam, maakte in december van dat jaar zijn debuut in de Eredivisie in de gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax (1-2). “Twee jaar geleden ben ik in de basis gekomen en ik ben er trots op hoe het is gegaan. Ik ben blij met de kans die ik toen kreeg. Spelers kwamen in die tijd terug van blessures, maar van trainer Ron Jans kreeg ik het vertrouwen. Dat heeft geleid tot waar ik nu sta en daar ben ik hem dankbaar voor. Komend seizoen wil ik mijn ontwikkeling bevestigen.”

“Ik speel al twaalf jaar voor FC Twente en dit contract is voor mij een beloning voor al die jaren”

Bepalende kracht

Technisch directeur Arnold Bruggink noemt Hilgers een van de bepalende krachten in de verdediging in de afgelopen twee seizoenen. “Voor ons was het heel belangrijk dat we Mees langer voor ons club zouden behouden."

"Mees is een speler die de jeugdopleiding heeft doorlopen en zich geweldig heeft ontwikkeld bij de eerste selectie. Wij hebben er vertrouwen in dat hij verder door kan groeien en een nog prominentere rol kan spelen binnen de ploeg.”

Hilgers speelde tot dusver 55 competitieduels voor FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.