Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voor Michal Sadilek waren drie weken vakantie meer dan genoeg

FC Twente verblijft deze tweede week van de voorbereiding in De Lutte. Daar hebben ook de internationals zich bij de groep gevoegd. Nieuwe aanwinst Younes Taha meldde zich dinsdag, nadat hij zondagavond met Marokko onder 23 de Africa Cup won. Alfons Sampsted en Michal Sadilek keerden maandag terug na een drieweekse vakantie. Voor Sadilek was dat lang genoeg.

De middenvelder speelde in juni twee wedstrijden met de Tsjechische nationale ploeg. Het werd een mooie week. Zo scoorde hij niet alleen zijn eerste interlandgoal, maar speelde hij ook een paar minuten samen met zijn oudere broer Lukas. "Dat was wel speciaal."

Teambuilding

Eenmaal terug op Twentse bodem kan hij meteen met de ploeg mee op trainingskamp in De Lutte. Sadilek vindt het geweldig weer terug te zijn bij de groep en benadrukt het belang van zo'n trainingsweek, wat toch een intensief samenzijn is. "Dat is zeker belangrijk. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Zeker met de nieuwe staf."

"We hebben iets meer dan twee weken voor de wedstrijd tegen Hammarby, dus we moeten aan de bak. We trainen veel en het is ook een soort van teambuilding."

Speelwijze

Het betekent ook een eerste kennismaking met de werkwijze van nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting. "Qua speelwijze hebben we nog niet zoveel details getraind, maar je merkt wel dat er nieuwe energie is gekomen met de nieuwe staf en dat is heel belangrijk voor ons. Ik denk niet dat de speelwijze veel gaat veranderen ten opzichte van de afgelopen twee jaar, maar in details zullen we sommige dingen iets anders doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.