Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Roy Elferink en Fieke Kroese uit Losser met vrouwen O19 naar het EK voetbal in België

Roy Elferink
Roy Elferink en Fieke Kroese naar het EK Vrouwen O19.
Beeld: Roy Elferink

Losser is met twee inwoners vertegenwoordigd op het Europees Kampioenschap Vrouwen onder 19. Lossenaren Roy Elferink, assistent bondscoach, en voetbalster Fieke Kroese vertrekken met de verdere selectie van de meiden O19 op 14 juli naar België.

KNVB

Elferink werkte eerder als respectievelijk keeperstrainer en trainer bij FC Twente, PEC Zwolle, SV Rödinghausen en werkt sinds twee jaar bij de KNVB.
Na dertien jaar in het betaalde voetbal werkzaam te zijn, kent hij het klappen van de zweep. “Zowel de hoogtepunten als de dieptepunten”, zegt hij daarover in het radiogesprek in Twente wordt Wakker.

Fieke Kroese

Fieke Kroese, net als Elferink woonachtig in Losser, vertrekt eveneens naar België. “Fieke is ex-speelster van KV Losser en van Achilles 12. Zij zit nu in de selectie van FC Twente en gaat ook mee naar het EK”, zegt Elferink.

icon_main_info_white_glyph

Interlands Kroese

Kroese speelt haar eerste interland voor Oranje O16. In mei 2022 speelt Kroese op het EK vrouwen onder 17 waarmee ze de halve finale haalde. In de eerste groepswedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina maakt ze een hattrick.

Wieke Kaptein

De Hengelose Wieke Kaptein zou in eerste instantie ook meegaan met de selectie O19. “Ze hoort eigenlijk bij ons, onder de 19. Maar zij heeft zo’n stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, ze gaat met het A-elftal naar het WK deze zomer. Voor ons heel jammer, want het is natuurlijk een van onze topspeelsters, maar voor haar een geweldige sprong.”

Voorbereiding

De Nederlandse meiden hebben zich afgelopen april gekwalificeerd voor het EK. Met de voorbereiding voor het EK is het team al een tijdje bezig.
Elferink: “We komen zondag 8 juli bij elkaar in Zeist, we spelen dinsdag 11 juli tegen PEC Zwolle, daarna zijn we nog twee dagen thuis en dan vertrekken we 14 juli naar België.”
Daar is de hele Europese voetbaltop O19 aanwezig, met teams van Manchester City, Barcelona, AC Milan.

Openingswedstrijd

Nederland speelt 18 juli de openingswedstrijd van het EK tegen gastland België. Op 21 juli is de wedstrijd tegen Oostenrijk en 24 juli tegen Duitsland . “We hopen bij de eerste twee te eindigen in de poule, zodat we doorgaan naar de halve finale.”

De wedstrijden zijn te zien op www.uefa.com

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.