Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

SVZW trapt activiteiten jubileum af met wedstrijd tegen profs van FC Volendam

FC Volendam
FC Volendam komt zaterdag 8 juli naar Wierden.
Beeld: FC Volendam

De Wierdense voetbalvereniging SVZW trapt haar 75-jarig jubileum af met een wedstrijd tegen FC Volendam op zaterdag 8 juli, thuis op sportpark Het Lageveld.

Sport Vereniging Zwaluwen Wierden werd op 23 september 1948 opgericht, dit jaar 75 jaar geleden. Om dit jubileum te vieren zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. De aftrap van die activiteiten is op zaterdag 8 juli. Op die dag staat de wedstrijd tussen SVZW en de profs van FC Volendam op het programma.

Frank Eeftink

Gerrit Koers, pr-man van SVZW: “Voor SVZW is het de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Eeftink. Hij is de opvolger van Joram Hendriks, die overgestapt is naar Staphorst.”

Voorbereiding

De selectie van SVZW is eind juni begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die voorbereiding is opgeknipt in twee blokken. Het eerste gedeelte loopt van 27 juni tot en met zaterdag 15 juli. Dit blok wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys.

Het tweede blok start op maandag 7 augustus. De eerste oefenwedstrijd is de ontmoeting tegen FC Volendam. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Het Lageveld, 2e Lageveldsweg 6e, in Wierden. Scheidsrechter in deze wedstrijd is Bas Nijhuis.

“Welke spelers er bij Volendam precies allemaal meedoen in Wierden is even afwachten. De transferperiode is in volle gang.”

Matthias Kohler

Ook bij Volendam staat er met ingang van het seizoen 2023-2024 een nieuwe trainer voor de spelersgroep. Matthias Kohler neemt als hoofdtrainer het stokje over van Wim Jonk. De rol van Technisch Manager Betaald Voetbal gaat vervuld worden door Wim Jonk. Hij gaat een overkoepelende rol vervullen in het algehele voetbalbeleid van FC Volendam.

“Welke spelers er bij Volendam precies allemaal meedoen in Wierden is even afwachten. De transferperiode is in volle gang. Het kan dus zo zijn dan spelers vertrekken tijdens de voorbereiding", aldus Koers. "Ook kan het zo zijn dat er nieuwe spelers voor het eerst meedoen. Of dat spelers de kans krijgen om in de oefencampagne te laten zien dat zij een contract verdienen bij FC Volendam. We hopen dat veel mensen de weg naar het sportpark Het Lageveld weten te vinden op zaterdag 8 juli.”

De overige jubileumactiviteiten zijn vermeld op https://75jaar.svzw.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.