Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joseph Oosting moet FC Twente snel klaarstomen: 'Soort snelkookpan'

De kop is eraf voor Joseph Oosting bij FC Twente. Maandag startte de kersverse hoofdtrainer met zijn selectie aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De tijd om zijn ploeg klaar te stomen is kort. Over drie weken speelt FC Twente al haar eerste officiële wedstrijd.

En wat voor één: de eerste wedstrijd in het Europese tweeluik tegen Hammarby in de tweede kwalificatieronde van de Conference League. "Een soort snelkookpan", noemt Oosting de korte aanlooptijd. "Binnen drie weken staat er een belangrijke wedstrijd voor ons en het gaat snel."

Verder borduren

"Aan de andere kant heb ik natuurlijk ook een beetje mazzel gehad", vervolgt hij. "Ron (Jans, red.) en zijn stafleden hebben het prima gedaan en daar gaan we op verder borduren. Wat dat betreft is het eigenlijk wel makkelijk."

Al is de ploeg waarmee zijn voorganger het seizoen drie weken geleden afsloot, inmiddels op verschillende plekken gewijzigd. Sterkhouders Zerrouki en Cerny zijn vertrokken, net als Julio Pleguezuelo. Virgil Misidjan keert niet terug en ook Joshua Brenet lijkt op weg naar de uitgang. Hij is in gesprek met een andere club. "Voorin zijn natuurlijk wel wat mensen weggegaan met specifieke kwaliteiten", erkent Oosting. "Wij denken dat we dat wel weer goed kunnen invullen. Qua spelopvatting zal er niet zo veel veranderen, alleen de individuele kwaliteiten op posities zijn iets anders."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.