Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gouden medaille voor drumband St. Caecilia Saasveld tijdens Rasteder Musiktage

Drumband Rastede
Beeld: St. Caecilia Saasveld

De drumband van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld heeft tijdens de Rasteder Musiktage in Duitsland een gouden medaille behaald. Met een score van 82,17 punten wisten de tamboers onder leiding van tambour-maître Jan Veldhuis indruk te maken op de jury.

Rasteder

De drumband vertrok zaterdagochtend richting Rasteder, waar het bekende meerdaagse muziekevenement plaatsvond. Met deelnemers uit onder andere Duitsland, Nederland, Denemarken en Polen was het een internationaal concours. Tijdens het evenement werden diverse drumbands en korpsen beoordeeld op zowel de muzikale uitvoering als het marcheren.

Voor de tamboers uit Saasveld was het de eerste wedstrijddeelname in vier jaar tijd. Onder leiding van instructeur André Floors, die sinds het najaar van 2022 bij de drumband betrokken is, hebben ze maandenlang gerepeteerd om zich voor te bereiden. Naast de muzikale repetities onder leiding van Floors, werd er ook extra aandacht besteed aan het marcheerwerk onder leiding van Erik Zweers.

De intensieve voorbereiding wierp zijn vruchten af. Met trots bracht de drumband de werken 'Johnny Walker' en 'Follow Up' marcherend ten gehore, wat resulteerde in een indrukwekkende score van 82,17 punten. Deze prestatie werd bekroond met een gouden medaille.

icon_main_info_white_glyph

Koninklijke muziekvereniging St. Caecilia biedt diverse muzikale mogelijkheden

Bij de Koninklijke muziekvereniging St. Caecilia is er voor iedereen een plek om muziek te maken. Als fanfarekorps bestaat de vereniging uit een enthousiaste groep blazers, ook wel het orkest genoemd, en een getalenteerde drumband. Daarnaast zorgen ervaren docenten voor het muziekonderwijs aan onze leerlingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.