Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners praten mee over scenario’s verkeersontsluiting en plannen voor groen rond nieuwbouw school Enter

Gert20 Jan20ten20 Brinke
Beeld: Twente FM

De gemeente Wierden had verwacht dat meer belangstellenden zich zouden aanmelden voor de twee inloopspreekuren over de nieuwbouw van basisscholen in Enter. De spreekuren worden aan het eind van de middag en ‘s avonds 4 juli en woensdag 5 juli gehouden in het clubhuis van voetbalvereniging Enter Vooruit.

“Tot op heden heeft zich maar een handjevol mensen gemeld. Dat valt een beetje tegen. Misschien heeft het te maken met het feit dat het nu de zomerperiode is”, zegt wethouder Gertjan ten Brinke. “We hebben wel aangegeven dat mensen die nu niet kunnen, ook in een later stadium met ons in contact kunnen komen.”

Talenter en Wegwijzer

De spreekuren gaan over het beoogde nieuwbouwplan voor de basisscholen De Talenter en De Wegwijzer, kinderopvangorganisaties en mogelijk andere maatschappelijke functies, op het kunstgrasveld van Enter Vooruit.

Verkeersontsluiting

Inwoners kunnen tijdens de spreekuren meepraten over een aantal scenario’s voor de verkeersontsluiting, en over het inpassen van groen op het terrein. “Dus over de invulling van de openbare ruimte”, geeft Ten Brinke aan.

Aanmelden kan nog

Het mag dan wel ‘inloopspreekuur’ heten, de gemeente vraagt belangstellenden zich wel te melden, en dat kan via de gemeentelijke website. Inwoners krijgen dan circa een kwartier de gelegenheid om in een persoonlijk gesprek wensen, ideeën, vragen, zorgen of bedenkingen kenbaar te maken.

De spreekuren worden gehouden in het clubhuis van Enter Vooruit aan de Sportlaan 2 in Enter.

In september komt de gemeente met een eerste reactie, mede gebaseerd op de ideeën en wensen die tijdens de spreekuren ter sprake komen.

https://www.wierden.nl/inloops...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.