Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wendy Run 2023 voor een medische behandeling in Duitsland

Wendy Wassink kreeg zes jaar geleden de diagnose longkanker. De enige behandeling die in Nederland nog geboden wordt is chemotherapie. Omdat de kwaliteit van leven met chemotherapie sterk zal verminderen vanwege ernstige bijwerkingen. en ook gezonde cellen vernietigd zullen worden koos Wendy voor een andere behandeling.

Een Duitse behandeling zorgt ervoor dat in plaats van het agressief afbreken van het immuunsysteem, het immuunsysteem wordt opgebouwd. Het enige nadeel: de behandeling wordt in Nederland niet vergoed.

Geld inzamelen

Om geld in te zamelen wordt op zaterdag 15 juli 2023 de Wendy Run georganiseerd. Dit sportevenement is geïnspireerd door de Landgoed Twente Marathon en biedt deelnemers de kans om hard te lopen en te fietsen over de schilderachtige particuliere landgoederen in de regio met als doel de behandeling van Wendy in Duitsland mogelijk te maken.

Landgoed Twente Marathon
Beeld: rtv not

Met een afstand van ongeveer 29 kilometer is de Wendy Run toegankelijk voor zowel individuele hardlopers als duo's, trio's of viertallen. Er is geen tijdsregistratie, waardoor het evenement voor elke hardloopliefhebber haalbaar is. Terwijl een persoon rent, kunnen de partner(s) afwisselend fietsen, op een manier die het beste bij hen past.

Het evenement heeft een centrale locatie voor de start, finish en afterparty: Fermate Denekamp. De afterparty, die doorgaat tot 20.00 uur, biedt een feestelijke sfeer met optredens van onder andere de Denekamper Spatzen en een kapel. Het belooft een avond vol muziek, plezier en gezelligheid te worden.

icon_main_info_white_glyph

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor de Wendy Run bedraagt 50 euro per persoon. Dit bedrag omvat niet alleen de deelname aan het evenement, maar draagt ook bij aan het steunen van het goede doel. Inschrijven kan onder: https://www.laatwendylangerlev...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.